ΚΟΣΜΟΣ

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Γιατί κατέθεσε η πρώην Μις Σουηδία στη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ

Η πρώην Μις Σουηδία (δεξιά με το σύζυγό της) κατέθεσε στη δίκη Μάξγουελ
Η πρώην Μις Σουηδία (δεξιά με το σύζυγό της) κατέθεσε στη δίκη Μάξγουελ

Σκάνδαλο Τζέφρι Έπσταϊν: Την Εύα Άντερσον-Ντέμπιν, μια 60χρονη γιατρό, πρώην μις Σουηδία και σύζυγο πλέον του Αμερικανού εκατομμυριούχου Γκλεν Ντέμπιν κάλεσε η υπεράσπιση στη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ.

Η μάρτυρας, ήταν πρώην ερωμένη του Τζέφρι Επστάιν και κατέθεσε ότι είχε πάει πολλές φορές για διακοπές στην κατοικία του στο Παλμ Μπιτς, ουδέποτε όμως παρατήρησε κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά με ανήλικες.

Η Βρετανίδα πρώην κοσμική Γκισλέιν Μάξγουελ, που δικάζεται στη Νέα Υόρκη για σωματεμπορία, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει και ότι οι εισαγγελικές αρχές δεν παρουσίασαν επαρκείς αποδείξεις για την ενοχή της για τα αδικήματα που διέπραξε ο πρώην σύντροφός της, ο Αμερικανός χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν που αυτοκτόνησε στη φυλακή.

H Eύα ΝτέμπινΑ.Ρ

Η δίκη της θα εισέλθει σε νέο στάδιο τη Δευτέρα, όταν η εισαγγελία και η υπεράσπιση θα παρουσιάσουν τα καταληκτικά τους επιχειρήματα. Η Εύα Ντέμπιν, πρώην Μις Σουηδία που είναι παντρεμένη με τον διαχειριστή hedge fund Γκλεν Ντέμπιν, είπε ότι έβγαινε με τον Έπσταϊν από το 1983 έως περίπου το 1990-1991. Είχε μάλιστα ταξιδέψει με τον Έπσταϊν πολλές φορές στα αεροπλάνα του.

Αφού η Eύα και ο Γκλεν Ντάμπιν παντρεύτηκαν το 1994, παρέμειναν φίλοι με τον Έπσταϊν. Αυτή η φιλία συνεχίστηκε αφότου το ζεύγος απέκτησε παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, είπε. «Νοιώθατε άνετα με τη σχέση του κ. Έπσταϊν και των παιδιών σας;» τη ρώτησε ο Jeffrey Pagliuca, ένας από τους δικηγόρους υπεράσπισης της Mάξγουελ.

«Ναι νοιώθαμε» απάντησε, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε ότι τα παιδιά τους τον αγαπούσαν, το ίδιο και εκείνος και ότι δεν είχε παρατηρήσει ποτέ κάποια ανάρμοστη συμπεριφορά μεταξύ του Έπσταϊν και έφηβων κοριτσιών ή ανήλικων γυναικών.

Στη δίκη κατέθεσαν τέσσερις γυναίκες, η «Τζέιν», η «Κέιτ», η «Κάρολαϊν» και η Άνι Φάρμερ, 42 ετών, η μόνη που δεν χρησιμοποίησε ψευδώνυμο, για τις σεξουαλικές σχέσεις που όπως λένε αναγκάστηκαν να έχουν με τον Επστάιν, συχνά ενώπιον της Μάξγουελ, όταν ήταν ακόμη ανήλικες.

Το όνομα των Ντέμπιν έχει εμπλακεί σε διαμάχες που σχετίζονται με τον Έπστάϊν εδώ και αρκετά χρόνια. Η Virginia Giuffre, μια μακροχρόνια κατήγορος του Αμερικανού μεγιστάνα ισχυρίστηκε σε μια κατάθεση του 2016 ότι η Μάξγουελ της έδωσε εντολή να κάνει σεξ με τον Γκλεν.

Η ίδια έχει επίσης ισχυριστεί ότι η Mάξγουελ και ο Έπσταϊν την ανάγκασαν να έχει σεξουαλική επαφή με τον πρίγκιπα Άντριου, γιό της βασίλισσας Ελισάβετ όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ο Άντριου αρνήθηκε τον ισχυρισμό της.

Το κυριότερο επιχείρημα της υπεράσπισης είναι ότι η Μάξγουελ κατηγορήθηκε αποκλειστικά και μόνο επειδή ο πραγματικός ένοχος, ο Τζέφρι Επστάιν, αυτοκτόνησε σε ηλικία 66 ετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η «Κάρμελ» φέρνει πολικές θερμοκρασίες στη χώρα - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Τελικός The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς επέλεξε την εκλεκτή της καρδιάς του

Παλαιό Ψυχικό: Δολοφονία ο θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη