ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίση η «Λέγκα του Βορρά»

Σε κρίση η «Λέγκα του Βορρά»

Με μία κρίση άνευ προηγουμένου είναι αντιμέτωπη η Λέγκα του Βορρά, βασικός εταίρος των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι επί δύο δεκαετίες, που ανέκαθεν κατήγγειλε τη «διαφθορά των μεγάρων της εξουσίας της Ρώμης».

Η Λέγκα οδεύει στις τοπικές εκλογές του Μαΐου εν μέσω εσωκομματικού «πολέμου», ενώ έχει πληγεί από το σκάνδαλο υπεξαίρεσης κρατικής χρηματοδότησης που κόστισε τελικά την ηγεσία στον Ουμπέρτο Μπόσι.

«Το μεγάλο λάθος του Μπόσι ήταν ότι επέτρεψε στα παιδιά του να ασχοληθούν με την πολιτική» υποστηρίζουν αναλυτές στον ιταλικό Τύπο.

«Το έχει καταλάβει και ο ίδιος ο τέως γραμματέας της Λέγκας του Βορρά: έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στα παιδιά του και στην πολιτική. Έπρεπε να δώσει απόλυτη προτεραιότητα στο κόμμα» σχολιάζει η εφημερίδα Corriere della Sera.

Να υπενθυμιστεί πως ο Μπόσι παραιτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «αμετάκλητη απόφαση», έστω κι αν ανέλαβε την τιμητική θέση του προέδρου του κόμματος και είπε πως «δεν πρόκειται να σταματήσει να ασχολείται με τον πολιτικό αγώνα κι όσοι το ελπίζουν, γελιούνται».