ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Ακροδεξιοί ετοίμαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά με στόχο Εβραίους και έγχρωμους πολίτες

Βραζιλία: Ακροδεξιοί ετοίμαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά με στόχο Εβραίους και έγχρωμους πολίτες

Βραζιλία: Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη της ομάδας των ακροδεξιών που σχεδίαζε επιθέσεις την Πρωτοχρονιά

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που φέρονται να ανήκουν σε ομάδα ακροδεξιών νεοναζί που σχεδίαζαν επιθέσεις την Πρωτοχρονιά προχώρησαν οι αρχές της Βραζιλίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν από την επιχείρηση Βραζιλιάνων και Αμερικανών, στόχος των ακροδεξιών θα ήταν Εβραίοι και έγχρωμοι.

Ήδη ένας από τους συλληφθέντες αποκάλυψε ότι μέρος του σχεδίου ήταν η πυροδότηση εκρηκτικών κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στο κρατίδιο του Σάο Πάουλο. Πρόκειται για έναν 43χρονο ο οποίος εργαζόταν ως σεκιούριτι στην πόλη Καμπίνας επιχειρώντας να στρατολογήσει νέους για να τοποθετήσουν βόμβα στο πυρηνικό εργοστάσιο στα περίχωρα του Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Υπάρχουν τόσα λάθη στον κόσμο πια που δεν μπορώ να το ανεχτώ» φέρεται να είπε ο 43χρονος στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, σύμφωνα με την εφημερίδα O Dia. Ο ίδιος στην ερώτηση ποια ήταν τα σχέδιά του φέρεται να απάντησε ότι «ήθελα να σκοτώσω και μετά να αυτοκτονήσω» προσθέτοντας ότι δεν θα σκότωνε όλους όσοι ήταν καλοί, ειλικρινείς και σκληρά εργαζόμενοι. «Για τους άλλους δεν θα με ένοιαζε» φέρεται να πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί που έκαναν 31 επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία κατάσχεσαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα, έγγραφα με σχέδια για επιθέσεις αλλά και κειμήλια των Ναζί. «Οι συλληφθέντες ανήκαν σε νεοναζιστικό πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, καθώς και εγκλήματα κατά Εβραίων και έγχρωμων πολιτών» ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Η πρώτη πληροφορία για την ύπαρξη αυτής της ομάδας είχε δοθεί στις αρχές της Βραζιλίας από τις αρχές Μαΐου όταν οι Αμερικανοί εντόπισαν δραστηριότητα των μελών της σε διαδικτυακές πλατφόρμες με βάση τις ΗΠΑ στις οποίες αναρτούσαν μηνύματα βίας κατά Εβραίων και έγχρωμων πολιτών στη Βραζιλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.