ΚΟΣΜΟΣ

Xριστούγεννα: Η αγαπημένη μας γιορτή σε αριθμούς, στο Ιnfographic του Newsbomb.gr

Xριστούγεννα: Η αγαπημένη μας γιορτή σε αριθμούς, στο Ιnfographic του Newsbomb.gr

Παραμονές των Χριστουγέννων -της γιορτής της αγάπης, της θαλπωρής αλλά και της υπερβολής για κάποιους- ας δούμε πώς «μεταφράζεται» η μεγάλη γιορτή σε νούμερα.

Η πίστη στο Πνεύμα των Χριστουγέννων που θα φέρει στη ζωή μας τις αλλαγές που περιμένουμε είναι διαχρονική. Το ίδιο διαχρονική είναι όμως και η ροπή μας στις σπατάλες και τις υπερβολές σε δώρα, τρόφιμα και λαμπερά στολίδια.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί. Υπολογίζεται οτι 9 εκατομμύρια γαλοπούλες μαγειρεύονται κάθε χρόνο στη Βρετανία, ενώ σε όλο τον κόσμο την ημέρα των Χριστουγέννων καταναλώνουμε 120.000 τόνους πατάτας.

Την περίοδο των γιορτών «πετιούνται» κάθε χρόνο 270. 000 τόνοι φαγητού, την ώρα μάλιστα που σε κάποιες γωνιές του κόσμου, οι άνθρωποι δεν έχουν καν τα απαραίτητα για να γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.


Οι Αμερικανοί κάθε χρόνο ανταλλάσσουν κατά μέσο όρο 1, 6 δισεκατομμύρια κάρτες.
Το 60% από αυτές είναι Χριστουγεννιάτικες. Την ίδια στιγμή μόνο και μόνο για να τυλίξουμε τα δώρα μας, αγοράζουμε...6 εκατομμύρια ταινίες σελοτέιπ.

Ο μέσος Βρετανός ξοδεύει περίπου κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα περί τα 1.315 ευρώ . Τα 449,80 ευρώ «πηγαίνουν» σε δώρα.

Όσο για τον Άγιο Βασίλη, δέχεται περίπου 600.000 επιστολές. Για να πετύχει το στόχο του και να προλάβει να διανείμει όλα τα δώρα που του έχουν ζητήσει, κάθε δευτερόλεπτο θα έπρεπε να επισκέπτεται 822 σπίτια...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΥΠ πήρε νέο «υπερ-κοριό» – Δεν «ακούει» διαδικτυακές εφαρμογές

Τραγωδία στο ναυάγιο με μετανάστες στην Πάρο: 16 οι νεκροί – Ανάμεσά τους βρέφος και πατέρας με κόρη

Σάλος με ανάρτηση από τον Ηλία Μόσιαλο για τις μάσκες: Οργισμένη ανακοίνωση από Ιερά Σύνοδο