ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η ΕΥΠ πήρε νέο «υπερ-κοριό» – Δεν «ακούει» διαδικτυακές εφαρμογές

Η ΕΥΠ πήρε νέο «υπερ-κοριό» – Δεν «ακούει» διαδικτυακές εφαρμογές
Ο νέος «υπερ-κοριός» αγοράστηκε από την κυβέρνηση και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών θα τεθεί σε λειτουργία
Pixabay

Σε λειτουργία θα τεθεί τις προσεχείς ημέρες ο νέος «υπερ-κοριός» της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ύστερα από πάρα πολλά χρόνια η ΕΥΠ ανανεώνει το βασικό εξοπλισμό της για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Στελέχη της υπηρεσίας ανέφεραν τα προηγούμενα χρόνια ότι ο «κοριός» που χρησιμοποιούνταν θεωρούνταν απαρχαιωμένος και «περιορισμένων δυνατοτήτων», σε σχέση με αυτούς που διαθέτουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο νέος «υπερ-κοριός» αγοράστηκε από την κυβέρνηση και μάλιστα εντός των προσεχών ημερών θα τεθεί σε λειτουργία.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του Newsbomb.gr σημειώνουν ότι το νέο σύστημα επισυνδέσεων δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 1.200 «στόχων». Επίσης, δίνει τη δυνατότητα διάθεσης 200 «αδειών χειριστών». Οι «χειριστές» είναι οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που είναι εξουσιοδοτημένοι να παρακολουθούν τηλέφωνα σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, παρότι δίνεται η δυνατότητα για 200 χειριστές, θα χρησιμοποιήσει 60 «άδειες» (καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για περισσότερες).

Ο «κοριός» διαθέτει επίσης τη δυνατότητα μετατροπής των «ακουσμάτων» σε κείμενο. Το σχετικό πρόγραμμα εμπεριέχει αρκετές γλώσσες, ενώ χρειάζεται ακόμα χρόνος για να δουλέψει ο κειμενογράφος και στην ελληνική γλώσσα.

Όσον αφορά στις διαδικτυακές εφαρμογές, μέσω των οποίων επικοινωνούν και ανταλλάσσουν μηνύματα πολίτες, αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι και ο νέος «κοριός» (όπως και ο παλιός) δεν παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης διαδικτυακών εφαρμογών (viber, whats up, signal, telegram, messenger κλπ).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΥΠ πήρε νέο «υπερ-κοριό» – Δεν «ακούει» διαδικτυακές εφαρμογές

Τραγωδία στο ναυάγιο με μετανάστες στην Πάρο: 16 οι νεκροί – Ανάμεσά τους βρέφος και πατέρας με κόρη

Σάλος με ανάρτηση από τον Ηλία Μόσιαλο για τις μάσκες: Οργισμένη ανακοίνωση από Ιερά Σύνοδο