ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένα ασυνήθιστα τρυφερό χριστουγεννιάτικο μήνυμα-Τι είπε για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Βασίλισσα Ελισάβετ χριστουγεννιάτικο μήνυμα 2021
Καμία αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ
ASSOCIATED PRESS

Η Βασίλισσα Ελισάβετ στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της απαίτησε έναν βαθύτατα συγκινητικό φόρο τιμής στον Δούκα του Εδιμβούργου

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο γυρίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο White Drawing Room στο Κάστρο του Windsor, ξεκίνησε με ένα απόσπασμα μιας ομιλίας που η Βασίλισσα έδωσε στον πρίγκιπα Φίλιππο την 50ή επέτειο του γάμου τους το 1997.

«Αν και είναι μια περίοδος μεγάλης ευτυχίας και χαράς για πολλούς, τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι δύσκολα για όσους έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα. Φέτος, ειδικά, καταλαβαίνω γιατί», είπε στο μήνυμά της η βασίλισσα, το οποίο έρχεται οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου σε ηλικία 99 ετών.

Η βασίλισσα εμφανίζεται με κόκκινο φόρεμα, καθισμένη σε γραφείο δίπλα σε μία φωτογραφία της με τον Φίλιππο όπου κοιτάζονται χαμογελαστοί, τραβηγμένη το 2007 με την ευκαιρία της 60ής αδαμάντινης επετείου του γάμου τους. Φοράει την ίδια καρφίτσα από ζαφείρια που φορούσε και στον μήνα του μέλιτος το 1947.

«Αλλά για μένα, στους μήνες από τον θάνατο του αγαπημένου μου Φίλιππου, έχω αντλήσει μεγάλη παρηγοριά από τη ζεστασιά και τη στοργή των πολλών αφιερωμάτων στη ζωή και το έργο του – από όλη τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και τον κόσμο», συνέχισε. Αναφερόμενη με τρυφερότητα στον Φίλιππο, μίλησε για το αίσθημα του καθήκοντος που τον διέκρινε, την πνευματική περιέργεια και την ικανότητά του να διασκεδάζει κάθε κατάσταση. «Η πονηρή και ερωτηματική λάμψη στα μάτια του ήταν τόσο φωτεινή στο τέλος, όσο και όταν τον αντίκρυσα για πρώτη φορά».

«Αλλά η ζωή, φυσικά, αποτελείται από τελικούς χωρισμούς καθώς και από πρώτες συναντήσεις και όσο κι αν μου λείπει εμένα και στην οικογένειά μου, ξέρω ότι θα ήθελε να απολαύσουμε τα Χριστούγεννα».

Αναφερόμενη στην συνέχιση των παραδόσεων και των αξιών, η βασίλισσα αναφέρθηκε στην προστασία του περιβάλλοντος, επαινώντας το έργο του Φίλιππου προς αυτήν την κατεύθυνση που συνεχίσθηκε από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον εγγονό της Ουίλιαμ, που συμμετείχαν στην διάσκεψη για το Κλίμα COP26.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν έκανε καμία αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του Μέγκαν, αν και εξέφρασε την χαρά της για την γέννηση τεσσάρων παιδιών στην βασιλική οικογένεια το 2021, ανάμεσά τους και η Λίλιμπετ, δεύτερο παιδί του ζεύγους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέες οδηγίες προς εμβολιασμένους - Τι πρέπει να κάνουν αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

Γιαννιτσά, Χριστούγεννα 1968: Η δολοφονία της όμορφης δασκάλας - «Ήθελα μόνο να την απολαύσω»

Θρήνος στην Πάτρα για τον 42χρονο Σπύρο - Πώς έγινε το τραγικό τροχαίο