ΚΟΣΜΟΣ

«Θα προσπαθήσω να σκοτώσω τη βασίλισσα Ελισάβετ»: Ανατριχίλα από βίντεο του 19χρονου που συνελήφθη

«Θα προσπαθήσω να σκοτώσω τη βασίλισσα Ελισάβετ»: Ανατριχίλα από βίντεο του 19χρονου που συνελήφθη
Σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο ο 19χρονος που συνελήφθη όταν εισέβαλε στο παλάτι του Ουίνδσορ, εμφανίζεται να απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ
AP PHOTO

Σοκ προκαλεί το βίντεο στο οποίο ο 19χρονος που συνελήφθη όταν εισέβαλε στο παλάτι του Ουίνδσορ, εμφανίζεται να απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ

Βίντεο στο οποίο ακούγεται να λέει «θα προσπαθήσω να σκοτώσω τη βασίλισσα Ελισάβετ» είχε αναρτήσει ο 19χρονος που συνελήφθη πριν από μερικά 24ωρα όταν εντοπίστηκε να έχει περάσει τον φράχτη στο παλάτι του Ουίνδσορ την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν η βασίλισσα.

Στο βίντεο ο 19χρονος κρατάει, μάλιστα, και μια βαλλίστρα με την οποία φέρεται να σχεδίαζε να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο Jaswant Singh Chail όπως είναι το όνομα του 19χρονου είχε αναρτήσει το βίντεο στο Snapchat λίγο μετά τις 8 το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, 24 λεπτά πριν να συλληφθεί από τους αστυνομικούς για την εισβολή στο παλάτι.

Ο 19χρονος χρησιμοποίησε στο βίντεο ένα φίλτρο για να αλλοιώσει τη φωνή του ενώ φορούσε μια κουκούλα και μια μάσκα αντλώντας έμπνευση από το Star Wars.

«Ζητώ συγγνώμη για ό,τι έχω κάνει και γι’ αυτό που πρόκειται να κάνω. Θα προσπαθήσω να δολοφονήσω την βασίλισσα Ελισάβετ. Πρόκειται για μια εκδίκηση για όλους όσοι σκοτώθηκαν, εξευτελίστηκαν και έπεσαν θύμα διάκρισης λόγω της καταγωγής τους. Είμαι ένας Ινδός σιχ. Το όνομά μου είναι ήταν Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones» ακούγεται να λέει ο 19χρονος.

Παράλληλα ο 19χρονος έστειλε και δεύτερο μήνυμα στο Snapchat λέγοντας «ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους αδίκησα ή είπα ψέματα. Αν έχετε λάβει αυτό το μήνυμα τότε ο θάνατός μου είναι κοντά. Παρακαλώ μοιραστείτε το μήνυμα με όποιον μπορείτε και στείλτε το σε όσους ενδιαφέρονται».

Ο 19χρονος έχει συλληφθεί βάσει των διατάξεων του Mental Health Act με τους αστυνομικούς της Σκότλαντ Γιάρντ να εξετάζουν το βίντεο επιβεβαιώνοντας ότι στην κατοχή του την ώρα της σύλληψης βρέθηκε μια βαλλίστρα ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι ο νεαρός είχε διατυπώσει απειλές στο παρελθόν κατά της βασιλικής οικογένειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr: Αυτές είναι οι περιοχές που έχει βάλει στο «μάτι» η Όμικρον

Survivor: Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

«Παραμιλούν» οι Τούρκοι: Τώρα αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει από Rafale, Viper και Mirage 2000-5