ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Ελεύθερη η πρόσβαση στη χώρα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ

Σουηδία: Ελεύθερη η πρόσβαση στη χώρα ακόμη και χωρίς αρνητικό τεστ

Παρά το γεγονός πως η χώρα καταγράφει διαρκώς νέο ρεκόρ κρουσμάτων η σουηδική κυβέρνηση επιτρέπει την είσοδο στους τουρίστες χωρίς αρνητικό τεστ!

Οι ταξιδιώτες που καταφτάνουν στη Σουηδία δεν θα απαιτούνται πλέον να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 για να εισέλθουν στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η Σουηδία εισήγαγε στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ένα μέτρο που απαιτούσε ένα πρόσφατο αρνητικό τεστ, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Έκτοτε, η Σουηδία καταγράφει επανειλημμένα καθημερινά ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων με την Όμικρον να είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή του νέου κορονοϊού.

«Οι ταξιδιώτες δεν θεωρείται πλέον ότι θέτουν ιδιαίτερο κίνδυνο να επηρεάσουν την εξάπλωση της Όμικρον στη Σουηδία», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 20.000 ημερήσια κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από τα ρεκόρ που καταγράφονταν στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει ασκήσει πίεση στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό όπως πριν τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία του Μονογυιού: «Ο Τζώρτζης απλά έφυγε, απλά πήγε σε μια άλλη διάσταση»

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)