ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν: Νέα δεδομένα για τον βασικό ύποπτο της εξαφάνισης

H Μαντλίν ΜακΚαν
H Μαντλίν ΜακΚαν
ΑP

Νέα στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση απαγωγής της Μαντλίν ΜακΚάν φέρνουν στο φως οι ερευνητές.

Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ισχυρίζεται ότι ο κύριος ύποπτος της υπόθεσης, ο Γερμανός Κριστιάν Μπρικνέρ βρισκόταν κοντά στην Πραία ντα Λους, την ώρα της εξαφάνισης. H Μαντλίν ΜακΚάν -το ξανθό κοριτσάκι με το χαρακτηριστικό σημάδι στην ίριδα του δεξιού ματιού- εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Μάιο του 2007 από ένα ξενοδοχείο της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Οι αρχές στη Γερμανία ανακοίνωσαν πριν από δύο χρόνια ότι ο Κριστιάν Μπρικνέρ αντιμετωπίζεται ως κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση του κοριτσιού, το οποίο ήταν τριών ετών όταν εξαφανίστηκε πριν απο 15 περίπου χρόνια.

Δημοσιογράφοι και πρώην ερευνητές που εργάζονται σε ένα ντοκιμαντέρ για τον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό Sat.1 ισχυρίζονται τώρα ότι έχουν αποδείξεις ότι βρισκόταν κοντά στην Πράια ντα Λους, όταν το κοριτσάκι εξαφανίστηκε.

Η Juliane Ebling, υπεύθυνη του καναλιού, είπε: «Η θλιβερή ιστορία της Mαντλίν ΜακΚαν είναι μια ιστορία που έχει πολλές γερμανικές πτυχές». Πρόσθεσε ότι ένας από τους ρεπόρτερ, η Jutta Rabe, «έχει ερευνήσει συγκλονιστικό υλικό στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Αγγλία τους τελευταίους μήνες, το οποίο ενοχοποιεί σε μεγάλο βαθμό τον Κριστιάν Μπρικνέρ».

Ο τελευταίος ο οποίος σήμερα εκτίει ποινή επτά ετών στη Γερμανία για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας στο Αλγκάρβε το 2005, ερευνάται και για άλλες τρεις υποθέσεις. Μεταξύ άλλων κατηγορείται για τη σεξουαλική επίθεση ενός 10χρονου κοριτσιού στην Πορτογαλία το 2007 και την κακοποίηση παιδιών στην πόλη São Bartolomeu de Messines του Αλγκάρβε το 2017.

Ο δικηγόρος του, Friedrich Fulscher λέει οτι ο πελάτης του «αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη« στην εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ψυχρή «εισβολή» και πολικές θερμοκρασίες για τουλάχιστον πέντε μέρες (video)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας παράνομων αναβολικών: Οι πελάτες, τα «πλοκάμια» και το mondus operandi

Ευλαμπία Ρέβη: Μου έστειλαν και εμένα πρόσκληση να πάω σε ιδιωτικό πάρτι με 3.000 ευρώ

Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων στην Αστυνομία