Β. Κορέα: Ηγέτης και με τη «βούλα» ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

Newsbomb

Στα κρατικά ανώτατα αξιώματα της Βόρειας Κορέας προήχθη ο νεαρός ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, όπως μεταδίδουν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο γιος του εκλιπόντα Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ηλικίας κάτω των 30 ετών, εξελέγη «πρόεδρος» της ισχυρής Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος Εργασίας της Κορέας στη διάρκεια έκτακτου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Επίσης, έγινε «πρώτος γραμματέας» του κόμματος, ένα αξίωμα που δημιουργήθηκε μετά το θάνατο του πατέρα του, στον οποίο αποδόθηκε ο τιμητικό τίτλος του «αιώνιου γενικού γραμματέα» του κόμματος.

«Αυτό σημαίνει πως ο Βορράς ολοκλήρωσε τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στους κόλπους του κόμματος από τον πρώην ηγέτη στον Κιμ Γιονγκ-Ουν», σχολίασε ο καθηγητής Γιανγκ Μου-Τζιν του Πανεπιστημίου Βορειοκορεατικών Σπουδών της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ, επίσης, διόρισε νέο υπουργό των Ενόπλων Δυνάμεων, ένδειξη, σύμφωνα με τους παρατηρητές, μιας αλλαγής γενιάς στους κόλπους της ελίτ, η οποία είναι ενορχηστρωμένη από τον Κιμ Γιονγκ-Ουν που θέλει να εμπεδώσει την εξουσία του στους στρατιωτικούς.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved