ΚΟΣΜΟΣ

Μαρόκο: Παγκόσμια συγκίνηση για τον μικρό Ραγιάν - Το χρονικό της τραγωδίας

Μαρόκο: Παγκόσμια συγκίνηση για τον μικρό Ραγιάν - Το χρονικό της τραγωδίας
Νεκρό ανασύρθηκε από το πηγάδι το πεντάχρονο αγοράκι.
AP IMAGES

Το αγόρι ανασύρθηκε νεκρό μετά από πέντε ημέρες - Ο μικρός Ραγιάν έπεσε σε πηγάδι βάθους 32 μέτρων την Τρίτη, ωστόσο η μάχη των σωστικών συνεργείων με τον χρόνο απέβη άκαρπη.

Συγκίνηση, θλίψη, πόνος. Το Μαρόκο θρηνεί το θάνατο του 5χρονου Ραγιάν, ο οποίος μετά από πέντε ημέρες παραμονής σε πηγάδι, όπου είχε πέσει, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το βράδυ του Σαββάτου (05/02) τα σωστικά συνεργεία, τα οποία έδιναν μάχη με τον χρόνο, έφτασαν στο παιδί ωστόσο σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ήταν αργά.

Το δημοσίευμα του Reuters.

Οι διασώστες είχαν διοχετεύσει οξυγόνο μέσω σωλήνων και είχαν κατεβάσει μπουκάλια με νερό, χωρίς να είναι βέβαιοι ότι το παιδί τα χρησιμοποίησε.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Associated Press, το αγόρι ήταν τυλιγμένο σε μια κίτρινη κουβέρτα αφού απεγκλωβίστηκε από το τούνελ. Οι γονείς του είχαν μεταφερθεί σε ασθενοφόρο προτού ανασυρθεί ο πεντάχρονος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι του πεντάχρονου κοντά στο σημείο και κατέληξαν σε εφιάλτη με την πτώση του.

Οι εργασίες διάνοιξης του οριζόντιου τούνελ μήκους λίγων μέτρων είχε προχωρήσει με πολύ αργούς ρυθμούς στην απομονωμένη κοινότητα της επαρχίας Τσεφτσαουέν του βόρειου Μαρόκου και όλες οι προσπάθειες ήταν επικεντρωμένες στην αποφυγή κατολισθήσεων.

Οι διασώστες αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες, όπως κατολίσθηση και παρουσία ογκόλιθων. Οι φωτογραφίες, που κυκλοφορούσαν στα κοινωνικά δίκτυα, έδειχναν εκατοντάδες ντόπιους να παρακολουθούν τις προσπάθειες διάσωσης.

Το δράμα του μικρού είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Μάγρεμπ μέχρι το Ιράν και από την Υεμένη μέχρι τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του 5χρονου

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του:

Στις τελευταίες εικόνες που προέρχονταν από κάμερα που προωθήθηκε στο εσωτερικό του πηγαδιού, το παιδί φαινόταν ξαπλωμένο στο πλευρό και ήταν αδύνατον να πει κανείς με βεβαιότητα ότι είναι ζωντανό, όπως δήλωσε διασώστης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος που ήταν παγιδευμένος στο πηγάδι