ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Σε καραντίνα πόλη 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων στα σύνορα με το Βιετνάμ

Σε καραντίνα κινεζική πόλη στα σύνορα με το Βιετνάμ
Σε καραντίνα κινεζική πόλη στα σύνορα με το Βιετνάμ
ΑΡ

Μία πόλη στην Κίνα κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ μπήκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό μερικών κρουσμάτων κορονοϊού

Οι αρχές της πόλης Μπάισε στη νότια Κίνα έθεσαν τους 3,5 εκατομμύρια κατοίκους της σε καραντίνα μετά την εμφάνιση μερικών δεκάδων κρουσμάτων covid-19.

Από την Κυριακή το βράδυ οι κάτοικοι της πόλης αυτής δεν επιτρέπεται να βγαίνουν από τη συνοικία όπου μένουν και όσοι ζουν στις λεγόμενες επικίνδυνες ζώνες -εκεί όπου έχουν εντοπιστεί τα κρούσματα- απαγορεύεται να βγαίνουν εντελώς από το σπίτι τους, ανακοίνωσε η δημαρχία.

Η πόλη, που βρίσκεται μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Βιετνάμ, ανακοίνωσε χθες 44 εγχώρια κρούσματα covid-19, αλλά και έναν αριθμό «εισαγόμενων» μολύνσεων. Αμέσως οι κάτοικοι άρχισαν να υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ.

Η Κίνα ακολουθεί από την αρχή της πανδημίας μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στην covid-19. Αν και ο αριθμός των νέων μολύνσεων είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως, αυτή την περίοδο οι κινεζικές αρχές είναι ακόμη πιο προσεκτικές καθώς διεξάγονται στη χώρα οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Συνολικά η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 79 εγχώρια κρούσματα covid-19 και 34 εισαγόμενα. Εξάλλου από τις 23 Ιανουαρίου περισσότερα από 300 κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην υγειονομική φούσκα που περιλαμβάνει τους συμμετέχοντες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Αντίστροφη μέτρηση στη σκιά της πανδημίας