ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δωροδοκεί τους συνταξιουχους με smartphone αν κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού

Ουκρανία: Δωροδοκεί τους συνταξιουχους με smartphone αν κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού
Μόνος για τους εμβολιασμένους άνω των 60
unsplash.com

Αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία λειτουργεί το πρόγραμμα «e-υποστήριξη», το οποίο αποζημιώνει τους Ουκρανούς που εμβολιάζονται με ένα ποσό περίπου 35 δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι εμβολιασθέντες Ουκρανοί άνω των 60 ετών θα λάβουν δωρεάν ένα smartphone με εκπτωτικούς λογαριασμούς.

«Πριν από δύο χρόνια, εγκαινιάσαμε μαθήματα ψηφιακής εκπαίδευσης για τους ηλικιωμένους, ενώ την άνοιξη θέσαμε σε εφαρμογή ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα. Όσοι Ουκρανοί έχουν εμβολιασθεί και είναι ηλικίας άνω των 60 ετών θα πάρουν δωρεάν ένα καλής ποιότητας σύγχρονο κινητό smartphone με εκπτωτικό λογαριασμό» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο φόρουμ της Diia Summit του υπουργείου ψηφιοποίησης.

Η Diia Summit παρουσίασε περισσότερες από 10 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες για συνταξιούχους και οδηγούς, και άλλα ψηφιακά προγράμματα.

Αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία λειτουργεί το πρόγραμμα «e-υποστήριξη», το οποίο αποζημιώνει τους Ουκρανούς που εμβολιάζονται με ένα ποσό περίπου 35 δολαρίων. Εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση θα αποφασίσει την επέκταση του προγράμματος. Αυτή τη στιγμή το ποσό αυτό μπορούν να λαμβάνουν Ουκρανοί πολίτες ηλικίας 14 ετών και άνω, οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό νόσησης: Πόσο διαρκεί - Πώς βγαίνει

Άδεια λόγω κορονοϊού: Τι ισχύει - Πώς θα την λάβετε