Βασίλισσα Ελισάβετ: Πληρώνει 12 εκατ. λίρες για να γλιτώσει τον Άντριου από το σκάνδαλο Έπσταϊν

Διαμαντόπουλος Χρήστος

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Άντριου σε παλαιότερο στιγμιότυπο από τις ιπποδρομίες του Άσκοτ.
AP

Στο μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο που έχει αντιμετωπίσει η βασίλισσα Ελισάβετ κατά την διάρκεια της 70χρονης θητείας της στον βρετανικό Θρόνο, έχει εξελιχθεί η εμπλοκή του ονόματος του γιού της, πρίγκιπα Άντριου στο σκάνδαλο Έπσταϊν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η 95χρονη μονάρχης λίγους μήνες πριν τους επίσημους εορτασμούς για το πλατινένιο Ιωβηλαίο το καλοκαίρι του 2022, θα πληρώσει 12 εκατ. λίρες για τον διακανονισμό της υπόθεσης προκειμένου να «κλείσει» το θέμα άμεσα.

Η τιμωρία του γιού της, πάντα σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, θα είναι ότι εκτός από την στέρηση των πριγκιπικών του δικαιωμάτων δεν θα παραστεί καν στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου οι οποίοι αποτελούν μέγιστο γεγονός για τη χώρα και την μοναρχία.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου ο Άντριου αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς βιασμού της Βιρτζίνια Ρόμπερτς σε μια δημόσια δίκη. Η Ρόμπερτς είχε ισχυριστεί ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον δούκα της Υόρκης τρεις φορές όταν αυτή ήταν 17 ετών, υπό τις διαταγές του Τζέφρι Έπσταϊν.

Αν και ο διακανονισμός δεν περιείχε επίσημη παραδοχή ευθύνης από τον Άντριου ή συγγνώμη, ανέφερε ότι αποδέχτηκε το γεγονός ότι η Ρόμπερτς ήταν «θύμα κακοποίησης» και ότι μετάνιωσε για τη σχέση του με τον Έπσταϊν.

Πρίγκιπας Χάρι: Τι λέει το βιβλίο του – Η σχέση του με την Καμίλα

Οι φίλοι του πρίγκιπα Χάρι προειδοποιούν ότι το βιβλίο που ετοιμάζει, θα αποκαλύψει τα αληθινά του συναισθήματα για τη θετή μητέρα του Καμίλα και είναι πιθανό να «ταρακουνήσει τη μοναρχία μέχρι τον πυρήνα της». Ο 37χρονος Δούκας του Σάσεξ, πρόκειται να ανακοινώσει δημόσια τα πάντα για τη σχέση του με την οικογένειά του σε ένα εκρηκτικό βιβλίο αξίας 14,7 εκατομμυρίων λιρών που πρόκειται να δημοσιευθεί αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η βασιλική οικογένεια ανησυχεί βαθιά για την απόφαση του Χάρι να συνεργαστεί κρυφά με τον βραβευμένο με Πούλιτζερ συγγραφέα JR Moehringer σε αυτό που οι εκδότες του περιέγραψαν ως «την οριστική περιγραφή των εμπειριών, των περιπετειών, των απωλειών και των μαθημάτων ζωής που τον βοήθησαν να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του».

Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ λέγεται ότι έχουν «ταρακουνηθεί» από την ανακοίνωση του Χάρι ότι εργάζεται κρυφά στα άγνωστα ακόμη απομνημονεύματά του για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Πηγές της βασιλικής οικογένειας προειδοποιούν μάλιστα πως το εκρηκτικό βιβλίο θα μπορούσε να βλάψει ακόμα περισσότερο τη σχέση του με την οικογένεια.

Ο πρίγκιπας Χάρι είχε δεχτεί κριτική αυτή την εβδομάδα επειδή φαινομενικά αγνόησε το γεγονός ότι η Καμίλα έλαβε την απόλυτη ευλογία από την βασίλισσα και μάλιστα θα λάβει τον τίτλο της βασιλικής συζύγου όταν ανέλθει στον θρόνο ο Κάρολος. Αρχικά, ο πρίγκιπας δεν έκανε καμία δημόσια ανακοίνωση, αλλά σπάζοντας τη σιωπή του τέσσερις μέρες αργότερα από την έπαυλή του στην Καλιφόρνια, απέτισε φόρο τιμής στο έργο της μητέρας του Νταϊάνας για το AIDS και τον HIV.

Πηγή κοντά στον πρίγκιπα λέει ότι η πρόσφατη σιωπή του «μιλάει πολύ» και ισχυρίζεται ότι ο Χάρι εξακολουθεί να διατηρή μια «παγωμένη» σχέση με τη θετή του μητέρα, κάτι που αναμένεται να σχολιαστεί και στο βιβλίο.

Οι φίλοι του Δούκα εξήγησαν στη Mirror: «Αν και οι εντάσεις έχουν εκτονωθεί μεταξύ των δύο τους με τα χρόνια, ήταν περισσότερο για επίδειξη ενότητας παρά για στενή σχέση. Υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στην αρχή, αλλά καθώς ο Χάρι και ο αδερφός του Ουίλιαμ μεγάλωσαν και ωρίμασαν, τα πράγματα έγιναν καλύτερα και μπορούν πλέον να συνυπάρχουν ως ενήλικες. Δεν ήταν ποτέ κολλητοί μαζί της και ακόμα δεν είναι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι: Ορκίζεται να συνεχίζει το έργο της Νταϊάνα - Σιγή ιχθύος για την Καμίλα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved