Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Οι ηγέτες της ΕΕ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη με θέμα την ουκρανική κρίση

Ουκρανία
Στο επίκεντρο η ρωσοουκρανική κρίση.
Associated Press

Στο επίκεντρο της αυριανής συνεδρίασης των ηγετών της ΕΕ θα βρεθεί η κρίσης στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν αύριο, Πέμπτη, στις 13:30 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την κατάσταση στο ζήτημα Ρωσίας-Ουκρανίας, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ο Μπάρεντ Λέιντς στο Twitter.

Ειδικότερα, ο Λέιντς σημείωσε: «Πριν από την αυριανή Σύνοδο ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης θα υπάρξει άτυπη συνάντηση μίας ώρας των μελών των Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 12:30 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας) για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τη Ρωσία και την Ουκρανία».

Ουκρανία: ΝΑΤΟ και Κίεβο αμφισβητούν την απόσυρση της Ρωσίας

Η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας με περισσότερα στρατεύματα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της Μόσχας περί αποχώρησης.

Παρά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι προχωράει σε «μερική» αποχώρηση, ο Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε ότι η ρωσική στρατιωτική ικανότητα αυξάνεται σε αριθμό και ισχύ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας είπε ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι «προετοιμασμένο για το χειρότερο», διατηρώντας την ελπίδα ότι το μήνυμα από τον Πούτιν τις τελευταίες ημέρες είναι απόδειξη μιας ειλικρινούς επιθυμίας να βρεθεί διπλωματική λύση για την εκτόνωση της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Το «σκάκι πολέμου» συνεχίζεται - ΝΑΤΟ και Κίεβο αμφισβητούν την απόσυρση της Ρωσίας

Η κρίση στην Ουκρανία και η ανάγκη για νέους δρόμους του φυσικού αερίου