ΚΟΣΜΟΣ

Με κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ – Ποιος είναι ο γιατρός που «κρατάει την τύχη της» στα χέρια του

Με κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ – Ποιος είναι ο γιατρός που «κρατάει την τύχη της» στα χέρια του
Η Βασίλισσα Ελισάβετ.
AP

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στην COVID-19 και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα - Ποιος είναι ο γιατρός που κουράρει την 95χρονη μονάρχη 

Λίγες ημέρες μετά τη διάγνωση του γιου της πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλας με Covid-19, η βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό προκαλώντας ανησυχία τόσο στους Βρετανούς όσο και στη βασιλική οικογένεια, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της.

Η βασίλισσα της Βρετανίας σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ αντιμετωπίζει «ήπια συμπτώματα». Η ανακοίνωση έγινε λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η μακροβιότερη μονάρχης πλέον στον κόσμο, γιόρτασε το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο των 70 ετών στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ:

«Επιβεβαιώνουμε ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στην Covid-19. Η Μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τις υποχρεώσεις στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθεί όλες τις κατάλληλες οδηγίες».

Ο γιατρός που εμπιστεύεται το Παλάτι

Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση όπου η μονάρχης χρειαστεί ιατρική περίθαλψη, αν τα συμπτώματα γίνουν πιο έντονα, το Παλάτι έχει τους δικούς του «βασιλικούς γιατρούς» οι οποίοι – σύμφωνα με την Daily Mail - είναι σε ετοιμότητα να φροντίσουν την αρχηγό του κράτους, με τον καθηγητή Sir Huw Thomas, να αποτελεί τον επικεφαλής του ιατρικού team αφού είναι τα τελευταία χρόνια και ο προσωπικός γιατρό της βασίλισσας.

Ο Sir Huw Jeremy Wyndham Thomas (γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου του 1958) είναι Βρετανός γιατρός και ακαδημαϊκός, με εξειδίκευση στη γαστρεντερολογία. Από το 1994, είναι Σύμβουλος στο St Mary's Hospital του Λονδίνου και Διευθυντής της Καρκινικής Κλινικής στο St Mark's Hospital του Λονδίνου. Το 2007 διορίστηκε Καθηγητής Γαστρεντερικής Γενετικής στο Imperial College του Λονδίνου. Το 2005 διορίστηκε ιατρός της βασιλικής οικογένεια και τον Ιούλιο του 2014, επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού, της ίδιας της Ελισάβετ.

Ο Thomas φέρει τον τίτλο του Ιππότη του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος (KCVO).

Huw-Thomas-334-x-364.jpg
O Sir Huw Thomas.

Ο Μπόρις Τζόνσον της εύχεται ταχεία ανάρρωση

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία σήμερα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ταχεία ανάρρωση.

Η 95χρονη βασίλισσα εμφανίζει ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος, ανακοίνωσαν νωρίτερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

"Είμαι βέβαιος ότι μιλάω εκ μέρους όλων ευχόμενος στην Αυτής Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα ταχεία ανάρρωση από την COVID και γρήγορη επάνοδο στην καλή υγεία", έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θετική στον κορονοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι αισθάνεται αδύναμη - «Δεν μπορώ να κινηθώ»