ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Κλείδωσε» στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν στη Γενεύη

Ουκρανία: «Κλείδωσε» στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση Λαβρόφ-Μπλίνκεν στη Γενεύη
Στη Γενεύη η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ

Το ανακοίνωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου  Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας, προεδρεύοντος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Για τις 24 Φεβρουαρίου «κλείδωσε» η συνάντηση των Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν στη Γενεύη. Το ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

«Με τη δική σας έγκριση, αυτή η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στις 24 Φεβρουαρίου στη Γενεύη», δήλωσε ο Σ. Λαβρόφ παρουσία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ντονέτσκ και Λουχάνσκ ζητούν αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους από τον Πούτιν

Στο μεταξύ την αναγνώριση τους ως ανεξάρτητες περιοχές ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν οι ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ.

Εάν η Ρωσία προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να αποστείλει ανοικτά η Μόσχα στρατιωτικές δυνάμεις και στις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα ότι παρεμβαίνει ως σύμμαχος για τις προστατεύσει έναντι της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Για πέντε νεκρούς Ουκρανούς κάνουν λόγο ρωσικά media - Διαψεύδει το Κίεβο

Ραγδαία είναι η κλιμάκωση στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα καθώς σύμφωνα με το RT πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη.

Όπως γράφει το RT οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες αποτελούνται από μια ομάδα «σαμποτάζ και αναγνώρισης» που επιχείρησε να εισέλθει στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, ο ρωσικός στρατός και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν μια ομάδα να παραβιάσει τα ρωσικά σύνορα από το έδαφος της Ουκρανίας.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, δύο οχήματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εισήλθαν στο ρωσικό έδαφος για να απομακρύνουν τους παραβάτες. Και τα δύο οχήματα καταστράφηκαν, αναφέρει το δημοσίευμα, τη στιγμή που η Ουκρανία από τη μεριά της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάνει λόγο για fake news.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπές στον χάρτη των ενεργειακών προϊόντων φέρνουν Ουκρανικό και ενεργειακή κρίση