ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν νέα ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λευκορωσία

Ουκρανία: Δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν νέα ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λευκορωσία
Ουκρανία: Οι φωτογραφίες της Maxar εντείνουν την ανησυχία για το ότι πλησιάζουμε σε μια ανοιχτή στρατιωτική σύρραξη
MAXAR

Ουκρανία: Οι φωτογραφίες της Maxar εντείνουν την ανησυχία για το ότι πλησιάζουμε σε μια ανοιχτή στρατιωτική σύρραξη

Ανησυχία για το ενδεχόμενο να είμαστε ακόμα πιο κοντά στο ενδεχόμενο μιας ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης προκαλούν οι νέες δορυφορικές φωτογραφίες στις οποίες έχει καταγραφεί, σύμφωνα με την εταιρεία Maxar, η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη νότια Λευκορωσία, κοντά, δηλαδή, στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Στις φωτογραφίες της Maxar, η οποία παρακολουθεί εδώ και εβδομάδες την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων, φέρεται να έχει καταγραφεί η ανάπτυξη περισσότερων από 100 στρατιωτικών οχημάτων και δεκάδων στρατιωτικών σκηνών.

Στις φωτογραφίες έχει καταγραφεί, επίσης, ένα νέο νοσοκομείο εκστρατείας δίπλα σε ένα στρατόπεδο στη δυτική Ρωσία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως σημείωσε η Maxar.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει εντολή σε ρωσικά στρατεύματα να μετακινηθούν στην ανατολική Ουκρανία υποστηρίζοντας ότι θα έχουν «ειρηνευτικό» χαρακτήρα μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, το βράδυ της Τρίτης απάντησε με ανακοίνωση κυρώσεων υποστηρίζοντας ότι οι στρατιωτικές κινήσεις της Μόσχας «αποτελούν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Μαρτυρίες των προηγούμενων ωρών έχουν αναφέρει μετακίνηση βαρέως εξοπλισμού κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, στη δυτική Ρωσία, με την Maxar να μιλά και για ανάπτυξη αρκετών στρατιωτών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε το βράδυ της Τρίτης στο Reuters ότι μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από περισσότερα από 100 φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες θεάθηκε να κατευθύνεται προς τα ουκρανικά σύνορα, στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πάνω από 100 φορτηγά με στρατιώτες κατευθύνονται στα σύνορα με την Ουκρανία

Ουκρανία: Η Ουάσιγκτον στέλνει μαχητικά αεροσκάφη F-35 στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στην Βαλτική