ΚΟΣΜΟΣ

Κρίση στην Ουκρανία: «Πάρτι» στο twitter με το ρολόι του Πούτιν και των συνεργατών του - Τα σενάρια

Σάλος ξέσπασε με την ώρα που έδειχναν τα ρολόγια Ρώσων αξιωματούχων
Σάλος ξέσπασε με την ώρα που έδειχναν τα ρολόγια Ρώσων αξιωματούχων
Τwitter

Μια μικρή λεπτομέρεια μέσα στο χάος της κρίσης στην Ουκρανία προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο και έδωσε τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας. Έχει να κάνει με το «χρόνο» που έγινε το πρόσφατο διάγγελμα του  Βλαντιμίρ Πούτιν και τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πλήθος σχολίων προκάλεσαν τα πλάνα που μετέδωσε πρόσφατα η κρατική τηλεόραση με το Ρώσο προέδρο να υπογράφει το επίμαχο διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζει την ανεξαρτησία των δύο αυτονομιστικών περιοχών του Ντομπάς.

Με δεδομένο οτι το διάγγελμα ξεκίνησε στις 22:00 ώρα Μόσχας και κράτησε περίπου μία ώρα, το ρολόι του Πούτιν θα έπρεπε να δείχνει λίγο μετά τις 23:00. Κάποιοι όμως πιο παρατηρητικοί, είδαν ότι το ρολόι του Ρώσου προέδρου δείχνει είτε 15:00, είτε 12:15 και όπως ήταν αναμενόμενο άρχισαν τα σενάρια στο Twitter για το αν το διάγγελμα ήταν «ζωντανό».

Κάποιοι με μπόλικη δώση ειρωνείας σχολίασαν οτι ο Πούτιν θέλει να ξαναγράψει την παγκόσμια ιστορία, αλλά δεν φρόντισε καν να αλλάξει τη μπαταρία στο ρολόι του... Το Κρεμλίνο παραδέχθηκε επίσης οτι η δραματική συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Ουκρανία καταγράφηκε εκ των προτέρων, αφού οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι το ρολόι υπουρών και στελεχών, έδειχναν λάθος ώρα. Συνεπώς «ορισμένες αποχρώσεις δεν μεταδόθηκαν», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Μήπως οι Ρώσοι έχουν ανακαλύψει κρυφά τρόπο να κινούνται πίσω-μπρος στον χρόνο; σχολίασε κάποιος στο Twitter, ενώ άλλος έγραψε απλά πως το όλο «μπέρδεμα» ίσως έχει να κάνει με το γεγονός οτι η Ρωσία είναι μία τεράστια χώρα με διαφορετικές ζώνες ώρας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε μη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας τη Δευτέρα. Το Κρεμλίνο είπε ότι η συνάντηση ήταν μαγνητοσκοπημένη. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου, είπε ότι η ηχογράφηση των συναντήσεων εκ των προτέρων δεν ήταν ασυνήθιστη.

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συγκάλεσε μια απρογραμμάτιστη συνάντηση με τους ανώτατους αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας του στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα τη Δευτέρα.

Η συνάντηση μεταδόθηκε στις 5 μ.μ. ώρα Μόσχας, αλλά ένα ρολόι στον καρπό του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου —ο οποίος μίλησε 47 λεπτά μετά τη συνάντηση— έδειξε ότι ήταν 12:47 μ.μ. Η συνάντηση ανακοινώθηκε απροσδόκητα και το Κρεμλίνο δεν είχε διευκρινίσει αν ήταν ζωντανή.

Επέμεινε ότι η προηχογράφηση των συναντήσεων δεν ήταν ασυνήθιστη. Ώρες μετά τη συνάντηση, ο Πούτιν εκφώνησε μια ομιλία στην οποία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει δύο αυτονομιστικές περιοχές - τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ - ως ανεξάρτητα κράτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.