ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας της Ουκρανίας στο Newsbomb.gr: «Είμαστε πανικοβλημένοι, δεν θα σταματήσει εδώ ο Πούτιν»

Πολεμος Ουρκανία
Σειρήνες συναγερμού ακούγονται από το πρωί της Πέμπτης στην Ουκρανία.
AP - Sergei Grits

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κάτοικος της Ουκρανίας δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας θα επεκταθουν τις επομενες ωρες.

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς από το πρωί της Πέμπτης εξελίσσεται η «εισβολή ευρείας κλίμακας» της Ρωσίας. Εκρήξεις σημειώνονται στο Κίεβο, το Χάρκοβο, την Οδησσό και πολλές πόλεις της Ουκρανίας καθώς η Μόσχα δηλώνει αποφασισμένη να δώσει οριστική λύση στην κρίση των σχέσεων των δύο χωρών δια μέσου των όπλων.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί πανικός στην Ουκρανία με τις επιθεσεις της Ρωσίας να βρισκονται σε εξελιξη οπως ανεφερε στο newsbomb.gr ο Παντελής Μπούμπουρας Πρόεδρος Ελληνικών Επιχειρήσων στην Ουκρανία ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Κιέβου και Οδησσού.

Ο Παντελής Μπούμπουρας δηλώνει πανικοβλημένος και εκτιμά ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας θα επεκταθουν τις επομενες ωρες ενώ επισημαίνει πως οι κατοικοι της Ουκρανίας είναι τρομοκρατημένοι.

Όπως λέει ο ιδιος αυτή τη στιγμή βρισκονται σε εξελιξη χερσαίες επιχειρήσεις και θεωρεί πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα σταματησει εδω. Ο ίδιος δηλωνει πως δεν θελει να επιστρεψει στην Ελλάδα καθως η πατριδα του είναι η Ουκρανία ενω επιρρίπτει ευθύνες στην Ευρώπη για τις δραματικές εξελίξεις που βιώνει η χώρα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η συνοριοφρουρά της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα -- κυρίως από τη χερσόνησο της Κριμαίας την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία-- και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουχάνσκ.

Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά) από το σημείο περάσματος μεταξύ της χερσονήσου (της Κριμαίας) και της ηπειρωτικής Ουκρανίας, εξήγησε η συνοριοφρουρά, δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται οχήματα τα οποία έχουν πάνω τους το γράμμα "Ζ".

Παράλληλα οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ανήρτησαν ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αναφέρουν ότι κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αυτοαναξηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο, απόβαση Ρώσων σε Μαριούπολη και Οδησσό

Γιαλλουρίδης στο Newsbomb.gr: «Μόνη και αβοήθητη η Ουκρανία - Θα είναι ταχύτατη η ρωσική επίθεση»