ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγκόσμια ανησυχία για το Τσέρνομπιλ - Αυξάνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγκόσμια ανησυχία για το Τσέρνομπιλ - Αυξάνονται τα επίπεδα ραδιενέργειας
Παγκόσμια ανησυχία για το Τσέρνομπιλ
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υπό κατοχή τους την περιοχή του Τσέρνομπιλ, τα επίπεδα ραδιενέργειας τις τελευταίες ώρες αυξάνονται διαρκώς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υπό την κατοχή τους την περιοχή του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία και φυσικά το πυρηνικό εργοστάσιο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή.

Οι αναλυτές διαπίστωσαν πως τα επίπεδα της ραδιενέργειας στην περιοχή αυξήθηκαν ραγδαία μετά από την ρωσική εισβολή, με την ιστοσελίδα μέτρησης Nexta, να δείχνει την τεράστια αύξηση που παρουσιάστηκε.

«Παρατηρείται μια ανωμαλία στην αύξηση των επίπεδων ραδιενέργειας στην περιοχή του Τσέρνομπιλ», ανέφερε στο twitter η Nexta.

Η αύξηση αυτή πιθανότατα προέχεται από την καταστροφή αποθήκης πυρηνικών αποβλήτων στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το Ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

«Πηγές από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφεραν πως με την εισβολή ρωσικών στρατευμάτων, καταστράφηκε μια αποθήκη πυρηνικών αποβλήτων, η οποία βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου», ανέφερε το NBC.

Τα τελευταία λόγια στρατιωτών πριν τους σκοτώσουν - «Ρώσοι άντε γ@@@@@τε»

Ένα σοκαριστικό ηχητικό ντοκουμέντο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες από τον πόλεμο της Ουκρανίας, με στρατιώτες της χώρας να έρχονται αντιμέτωποι με πολεμικό πλοίο και να μη χάνουν το κουράγιο τους ούτε μπροστά στο κατώφλι του θανάτου.

Σε νησάκι της Μαύρης Θάλασσας, στo Φιδονήσι όπως είναι γνωστό στα ελληνικά, πολεμική φρεγάτα βρέθηκε αντιμέτωπη με 13 Ουκρανούς στρατιώτες και φυσικά δεν είχαν την παραμικρή τύχη απέναντι στα όπλα της «αρκούδας».

Το πλοίο προσέγγισε το νησί και σύμφωνα με το CNN, φώναξε από τα μεγάφωνα «Αυτό είναι πολεμικό πλοίο της Ρωσίας. Προτείνουμε να παραδώσετε τα όπλα σας και να αποφύγουμε μια αχρείαστη αιματοχυσία, αλλιώς θα σας βομβαρδίσουμε».

Η απάντηση των Ουκρανών, ενώ γνώριζαν την τύχη τους ήταν αποστομωτική «Ρωσικό πλοίο άντε γ@@@@ου!». Δευτερόλεπτα μετά, όλοι ήταν νεκροί από τον βομβαρδισμό.

Μάλιστα, τα νέα έφτασαν στον Ουκρανό πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ο οποίος θα απονείμει το μετάλλιο του Ήρωα της Ουκρανίας στους πεσόντες, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος.

Ακούστε το ηχητικό:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα επίθεση στο Κίεβο - Ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα (video)

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι: Η χώρα «αφέθηκε μόνη» της - Υπάρχουν τουλάχιστον 137 νεκροί

LIVE Blog: Δραματικές ώρες στην Ουκρανία - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις