ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συγκινητικές εικόνες μέσα από τα καταφύγια - Τραγουδούν τον εθνικό ύμνο (vids)

Ουκρανία: Συγκινητικές εικόνες μέσα από τα καταφύγια
Χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα

Συγκινητικές εικόνες μέσα από τα καταφύγια στην Ουκρανία

Σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (26/2), μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος είπε ότι ανέμενε πως ο ρωσικός στρατός θα επιτίθετο στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε επίθεση ρωσικών στρατευμάτων σε ουκρανική βάση δυτικά του Κιέβου στη διάρκεια της νύχτας, περίπου επτά χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Φωτογραφίες δείχνουν φωτιά στο σημείο, ενώ σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονται πυρά όπλων.

Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Μάχες αναφέρονται ακόμη στον βόρειο τομέα Όντολον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας είδε ένα βίντεο με Ουκρανούς σε καταφύγιο στην πόλη Cherkasy να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους για να πάρουν κουράγιο.

Παράλληλα, συγκινητική είναι η φωτογραφία με τα μικρά παιδιά που έχουν μαζευτεί, κοντά το ένα στο άλλο μέσα στο Μετρό στο Κίεβο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία - Oλονύχτιο σφυροκόπημα του Κιέβου - Το ΝΑΤΟ στέλνει ενισχύσεις στην ανατολική Ευρώπη

Ο Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να φύγει από το Κίεβο: Η μάχη είναι εδώ