ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα κλοπής η Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που ήταν για ψώνια

Θύμα κλοπής η Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που ήταν για ψώνια
Θύμα κλοπής έπεσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ
AP PHOTO

Θύμα κλοπής έπεσε η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, όταν πήγε για ψώνια την περασμένη Πέμπτη στο Βερολίνο, καθώς έπεσε θύμα κλοπής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild ο κλέφτης που έβαλε στο στόχαστρο την Άνγκελα Μέρκελ, πήρε το πορτοφόλι μέσα από την τσάντα της η οποία κρεμόταν από το καροτσάκι για τα ψώνια.

Την κλοπή επιβεβαίωσε η αστυνομία του Βερολίνου σύμφωνα με την οποία το περιστατικό σημειώθηκε στις 11:40 το πρωί της Πέμπτης. Κατά πληροφορίες η Μέρκελ δεν ενημέρωσε την αστυνομία μόλις αντιλήφθηκε την κλοπή αλλά επισκέφθηκε το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου υπέβαλε τη σχετική καταγγελία.

Όπως αναφέρει η Bild ο σωματοφύλακας που συνόδευε την Άνγκελα Μέρκελ δεν κατάφερε να εμποδίσει την κλοπή.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ, η οποία αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική τον περασμένο Δεκέμβριο, συνηθίζει να πηγαίνει μόνη της για ψώνια με τις επιλογές της, όπως σημειώνει το Politico, να γίνονται αντικείμενο κριτικής όπως συνέβη, για παράδειγμα, όταν η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας είχε θεαθεί να αγοράζει μπουκάλια με κρασί κατά το πρώτο lockdown για τον κορονοϊό, το 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.