ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις από το Facebook στα media της Ρωσίας που ελέγχονται από το κράτος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις από το Facebook στα media της Ρωσίας που ελέγχονται από το κράτος
Στην αντεπίθεση το Facebook
Pixabay

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά το μερικό «μπλόκο» του Κρεμλίνου στο Facebook και τις κατηγορίες για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαντά.

Την Παρασκευή (25/2) η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor, προχώρησε σε μερικό περιορισμό κατά του Facebook, κατηγορώντας το για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Στις 25 Φεβρουαρίου, η Γενική Εισαγγελία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισαν να αναγνωρίσει το κοινωνικό δίκτυο Facebook ως εμπλεκόμενο στην παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Roskomnadzor.

Το Facebook σήμερα (26/2) πέρασε στην αντεπίθεση, με τον επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας Nathaniel Gleicher, να κάνει γνωστό μέσω ανάρτησής του στο Twitter, πως απαγορεύει στα ρωσικά ΜΜΕ τη διαφήμιση και τη δημιουργία εσόδων, μέσω της πλατφόρμας.

«Τώρα απαγορεύουμε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να διαφημίζουν ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας, από οπουδήποτε στον κόσμο», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Το RIA Novosti και άλλα ρωσικά μέσα επικοινωνίας έχουν ήδη λάβει ειδοποιήση που αναφέρει πως «η δυνατότητα της σελίδας σας να κερδίσει έσοδα είναι περιορισμένη λόγω παραβιάσεων στη δημιουργία εσόδων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε νέα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα - Βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο βίντεο Ζελένσκι από τους δρόμους του Κιέβου - «Δεν αφήνουμε τα όπλα»

Ουκρανία: Συγκινητικές εικόνες μέσα από τα καταφύγια - Τραγουδούν τον εθνικό ύμνο (vids)