ΚΟΣΜΟΣ

H Google «κόβει» τα χρήματα από τις διαφημίσεις στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης

H Google «κόβει» τα χρήματα από τις διαφημίσεις στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης
Νέο χτύπημα κατά της Ρωσίας αυτή τη φορά από τη Google μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
AP PHOTO

Νέο χτύπημα κατά της Ρωσίας αυτή τη φορά από τη Google μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Την απόφασή του να σταματήσει η εισροή χρημάτων από τις διαφημίσεις μέσω Google στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός εμποδίζοντας και την ανάρτηση τέτοιων διαφημίσεων στις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα η Google ανακοίνωσε ότι στα κρατικά μέσα ενημέρωσης όπως το RT και άλλα θα απαγορευτεί η εισροή χρημάτων από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες τους, τα applications και τα βίντεο στο YouTube, μια κίνηση την οποία έχει ήδη κάνει το Facebook μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Επικαλούμενο «έκτακτες ανάγκες» η υπηρεσία της Google για το YouTube ανακοίνωσε ότι «παγώνει την δυνατότητα ορισμένων καναλιών να βγάζουν χρήματα στο YouTube».

Η Google ανακοίνωσε, επίσης, ότι απαγορεύει στα χρηματοδοτούμενα από το κράτος ρωσικά μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν την τεχνολογία των διαφημίσεών της για να έχουν έσοδα από τις ιστοσελίδες και τα apps τους.

Παράλληλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν θα μπορούν να αγοράσουν διαφημίσεις μέσω των Google Tools ή να αναρτήσουν διαφημίσεις σε υπηρεσίες της Google όπως η αναζήτηση και το Gmail.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα λάβουμε και περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, Michael Aciman.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανάλυση: Πόσο αντέχει να πολεμάει ο Πούτιν στην Ουκρανία - «Πονοκέφαλος» τα 15 δισ. την ημέρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το τάγμα θανάτου του Πούτιν - Ποιοι είναι οι 10.000 Τσετσένοι κομάντο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr