ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κίνηση κλιμάκωσης τα πυρηνικά του Πούτιν», ανέφερε ο Λευκός Οίκος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κίνηση κλιμάκωσης τα πυρηνικά του Πούτιν», ανέφερε ο Λευκός Οίκος
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Λευκός Οίκος τοποθετήθηκε για την απόφαση Πούτιν να θέσει σε συναγερμό το πυρηνικό του οπλοστάσιο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε σε πλήρη συναγερμό το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, μια κίνηση που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, με τον Λευκό Οίκο να κάνει λόγο για κίνηση κλιμάκωσης της Μόσχας.

«Σε κάθε βήμα της σύρραξης, ο Πούτιν κατασκευάζει απειλές για να δικαιολογήσει τις πράξεις τους. Δεν τον απείλησε ποτέ η Ουκρανία ή το ΝΑΤΟ, η οποία είναι αμυντική συμμαχία και δεν μπορεί να πολεμήσει στην Ουκρανία. Ο μόνος λόγος που οι δυνάμεις τους απειλούνται, είναι επειδή εισέβαλαν σε μια ξένη χώρα, η οποία δεν διαθέτει ούτε καν πυρηνικά όπλα. Είναι μια ακόμη κίνηση κλιμάκωσης και αχρείαστο βήμα», ανέφερε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τη στρατιωτική διοίκηση να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε κατάσταση υψηλού συναγερμού μετά τις επιθετικές δηλώσεις των χωρών του ΝΑΤΟ.

«Ανώτατα στελέχη των ηγετικών χωρών του ΝΑΤΟ επιδίδονται σε επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας. Ως εκ τούτου, διατάζω τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου να θέσουν τις δυνάμεις αποτροπής του ρωσικού στρατού σε ειδική κατάσταση μάχης», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος. Ο κ. Πούτιν συμμετείχε σε διάσκεψη με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρές μάχες σε όλη τη χώρα - Οι εξελίξεις στο live blog του Newsbomb.gr