ΚΟΣΜΟΣ

Καλεντερίδης - Δρούγος στο Νewsbomb.gr: Η «ακτινογραφία» του νεοναναζιστικού τάγματος Αζόφ

Καλεντερίδης - Δρούγος στο Νewsbomb.gr: Η «ακτινογραφία» του νεοναναζιστικού τάγματος Αζόφ
Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη οι ένοπλες αυτές ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα  καθώς έχουν βαθιές ρίζες στον κρατικό μηχανισμό.

H ιστορία και η δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου στην Ουκρανία

Για την δράση των νεοναζιστικών ταγμάτων στην Ουκρανία μίλησε στο newsbomb.gr o γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης αναφέροντας ότι το τάγμα Αζόφ αλλά και άλλες συγγενείς ομάδες ήταν αυτές που ευθύνονται για τη μη τήρηση από μέρους της Ουκρανίας της συμφωνίας του Μινσκ.

«Πρόκειται για ένοπλα τάγματα που εκπαιδεύουν έφηβους και όχι μόνο και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Γιανουκόβιτς αλλά και στα γεγονότα της Οδησσού που κόστισαν πολλές ανθρώπινες ζωές» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Σάββα Καλεντερίδη οι ένοπλες αυτές ομάδες δρουν ανεξέλεγκτα καθώς έχουν βαθιές ρίζες στον κρατικό μηχανισμό.
«Το τάγμα Αζόφ όπως και οι άλλες ένοπλες ομάδες δρουν κυρίως στην περιοχή της Μαριούπολης. Εγκατάσταθηκαν εκεί λόγω του ότι ο πληθυσμός στην ευρύτερη περιοχή είναι σε συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% φιλορώσοι. Στόχος ήταν να τους ελέγξουν» σημειώνει ο Σάββας Καλεντερίδης.

Όπως αναφέρει μάλιστα στο επεισόδιο σε καφενείο της περιοχής τις πρώτες ημέρες της κρίσης στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας ομογενής και ένας Ρώσος οι δράστες της δολοφονίας ήταν μέλη των νεοναζιστικών ταγμάτων.

Σε ότι αφορά το θάνατο ομογενών μας τις προηγούμενες ημέρες που προκάλεσε και την ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ο κ. Καλεντερίδης σημείωσε ότι καλό θα ήταν να γίνει έρευνα για το αν εμπλέκονται μέλη του τάγματος Αζόφ αν και με τις παρούσες συνθήκες αυτό είναι δύσκολο.

Σκληροπυρηνικό με ακροδεξιά χαρακτηριστικά χαρακτηρίζει το τάγμα Αζόφ ο διεθνολόγος Θανάσης Δρούγος.

«Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2014 από έφεδρους αξιωματικούς και ουσιαστικά είναι συνδεδεμένο με την εθνοφυλακή. Στο παρελθόν μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου είχαν ζητήσει να χαρακτηριστούν τρομοκρατική οργάνωση. Δρουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης και έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση από σκανδιναβούς ειδικότερα στις καταδρομικές επιθέσεις. Έχουν χρηματοδότηση από οργανώσεις του εξωτερικού» καταλήγει ο κ. Δρούγος.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Το ναζιστικό Τάγμα Αζόφ σκοτώνει Έλληνες στην Ουκρανία

Μάζης στο Newsbomb.gr: Στη Μαριούπολη δρα το ουκρανικό ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων