ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ώρα για τις διαπραγματεύσεις – Κατευθύνονται στο σημείο οι αντιπροσωπείες

Διαπραγματεύσεις Ουκρανία - Ρωσία
Στο τραπέζι θα καθίσουν ξανά Κίεβο και Μόσχα
Sergei Kholodilin/BelTA Pool Photo via AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις 16:00 αναμένεται να αρχίσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Κιέβου και Μόσχας. Φωτογραφία από τη μετακίνηση προς το σημείο συνάντησης ανάρτησε σύμβουλος του Ζελένσκι. «Πυρά» από τη Ζαχάροβα.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην ουκρανική και στη ρωσική αντιπροσωπεία θα ξεκινήσουν στη Λευκορωσία στις 16.00 περίπου (ώρα Ελλάδος) και το Κίεβο σχεδιάζει να θέσει προς συζήτηση το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων προτού προχωρήσει σε συζήτηση άλλων θεμάτων, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο ουκρανός διαπραγματευτής Νταβίντ Αρακαμία.

«Καθ΄όδόν για τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσική Ομοσπονδία. Ήδη είμαστε μέσα στα ελικόπτερα», έγραψε από την πλευρά του στη σελίδα του στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Ζελένσκι αναρτώντας και μια φωτογραφία του μαζί με τον Αρακαμία, ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, μέσα σε κάτι που μοιάζει με καμπίνα ελικοπτέρου.

«Πυρά» από τη Ζαχάροβα για την ουκρανική πλευρά

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις ήταν στον «αέρα» και σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά ήταν προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 14:00 στη Λευκορωσία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, κατακεραύνωσε το Κίεβο.

«Οι Ουκρανοί βγάζουν φωτογραφίες τη στιγμή που ο κόσμος σκοτώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχάροβα.

Παράλληλα, σε τοποθέτησή της νωρίτερα, είχε σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς και του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν με δεικτικό τρόπο.

Η κ. Ζαχάροβα αναρωτήθηκε αν «πράγματι αποναζιστικοποιήθηκε ποτέ η Γερμανία», ενώ αναφορικά με την πυρηνική απειλή για την οποία έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν, η εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της Ρωσίας υποστήριξε πως η απειλή προέρχεται από την πλευρά της Δύσης και όχι από τη Μόσχα, η οποία τηρεί αμυντική στάση.