ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Οι Ρώσοι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως στην Ουκρανία

Μπάιντεν: Οι Ρώσοι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως στην Ουκρανία
AP Photo

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ότι ανοίγουν πυρ αδιακρίτως στην Ουκρανία, αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον πρόεδρο Πούτιν και τους επιτελείς του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή στον Λευκό Οίκο τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο. Οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες τους τελευταίους μήνες.

«Θα συζητήσουν την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας, η οποία είναι πολύ ισχυρή και πλαισιώνεται από την στενή συνεργασία της Φινλανδίας με το ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σε δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας κάλεσε νωρίτερα τους συμπατριώτες του να παραμείνουν «ψύχραιμοι» σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η συζήτηση για το εάν η χώρα του θα ζητήσει ή όχι την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Την περασμένη Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει ότι η ένταξη σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ θα είχε «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες», μια προειδοποίηση που αγνοήθηκε από το Ελσίνκι.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Νέα νύχτα σφοδρών συγκρούσεων – «Χρειαζόμαστε όπλα», λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ