ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η πόλη μου βομβαρδίζεται, αλλά η μαμά μου στη Ρωσία δεν με πιστεύει»

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η πόλη μου βομβαρδίζεται, αλλά η μαμά μου στη Ρωσία δεν με πιστεύει»
«Είναι πραγματικά τρομακτικό όταν η μαμά μου μεταφέρει ακριβώς όσα λέγονται στη ρωσική τηλεόραση»

Η Oleksandra δεν μπορεί να πείσει τη μητέρα της, η οποία ζει στη Ρωσία, για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται

H Oleksandra μένει στην πόλη Χαρκίβ (Χάρκοβο) από τότε που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί μαζί με τα τέσσερα σκυλιά της έχουν βρει καταφύγιο στο μπάνιο του διαμερίσματός της. «Όταν άκουσα τις πρώτες εκρήξεις, έτρεξα έξω από το σπίτι να πάρω τα σκυλιά μου. Ο κόσμος ήταν σε πανικό, εγκατέλειπε τα αυτοκίνητά του. Φοβόμουν πολύ», λέει η ίδια.

Η 25χρονη μιλά τακτικά με τη μητέρα της, η οποία ζει στη Μόσχα. Όμως σε αυτές τις συνομιλίες και παρά το γεγονός ότι της έστειλε βίντεο με τη βομβαρδισμένη πόλη της, η Oleksandra δεν μπορεί να πείσει τη μητέρα της για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται, σύμφωνα με το BBC.

«Δεν ήθελα να τρομάξω τους γονείς μου, όμως άρχισα να τους λέω ευθέως ότι πολίτες και παιδιά πεθαίνουν», λέει και συνεχίζει: «Όμως παρόλο που ανησυχούν για εμένα, επιμένουν ότι πιθανότατα συμβαίνουν κατά λάθος και πως ο ρωσικός στρατός δεν θα στόχευε ποτέ αμάχους. Ότι είναι οι Ουκρανοί που σκοτώνουν τους ίδιους τους τούς ανθρώπους».

Είναι συνηθισμένο Ουκρανοί να έχουν συγγενείς στη Ρωσία. Για κάποιους ωστόσο, όπως η Oleksandra, οι συγγενείς τους στη Ρωσία έχουν άλλη άποψη για τον πόλεμο, αναφέρει το δημοσίευμα. Η 25χρονη πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στις πληροφορίες που λαμβάνουν από τα κρατικά ελεγχόμενα ΜΜΕ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Oleksandra, η μητέρα της επαναλαμβάνει όσα ακούσει στα ρωσικά κρατικά κανάλια. «Είναι πραγματικά τρομακτικό όταν η μαμά μου μεταφέρει ακριβώς όσα λέγονται στη ρωσική τηλεόραση. Κάνουν πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους. Και οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται», λέει η νεαρή κοπέλα.

«Οι γονείς μου καταλαβαίνουν ότι γίνονται κάποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις εδώ. Όμως λένε: Οι Ρώσοι ήρθαν να σε ελευθερώσουν. Δεν θα καταστρέψουν τίποτα, δεν θα σε αγγίξουν. Στοχεύουν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Διαβάστε Επίσης:

Κύπρος: Eμβολιασμοί Ουκρανών προσφύγων - Αποστολή φαρμάκων στην Ουκρανία

«Η πόλη μου βομβαρδίζεται, αλλά η μαμά μου στη Ρωσία δεν με πιστεύει»

Πόλεμος Ουκρανία: Σενάρια για τρίτο κύκλο συνομιλιών το Σαββατοκύριακο - Οι εξελίξεις στο Live Blog