ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χαλάσματα και καπνός παντού - Εικόνες από drone

Πόλεμος στην Ουκρανία: Χαλάσματα και καπνός παντού - Εικόνες από drone
Χαλάσματα από άκρη σε άκρη στην Ουκρανία
AP IMAGES

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου αποτυπώνεται από τις λήψεις drone σε περιοχή που χτύπησε ο ρωσικός στρατός.

Έχουν συμπληρωθεί δέκα 24ώρα από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και οι εικόνες στην επικράτεια της χώρα προκαλούν ανατριχίλα.

Η Ουκρανία έχει βομβαρδιστεί από άκρη σε άκρη, φωτιές και καπνοί έχουν καλύψει τα πάντα, με την απόγνωση και τον όλεθρο να έχει «ζωγραφιστεί» στα πρόσωπα των κατοίκων που είδαν τις ζωές τους να αλλάζουν σε δευτερόλεπτα.

Χαρακτηριστικό της φρίκης, είναι το video που πόσταρε στο Instagram χρήστης του δημοφιλούς social media:

Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι: Βοηθήστε μας να αντέξουμε και να μην παραδοθούμε

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέκρινε το ΝΑΤΟ για το «όχι» στο αίτημά του να δημιουργηθεί μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, αντιδρώντας στην απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα το Συμβούλιο.

«Το ΝΑΤΟ αποφάσισε σκόπιμα να μην καλύψει τους ουρανούς πάνω από την Ουκρανία», είπε ο Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του αργά την Παρασκευή.

«Πιστεύουμε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ουκρανίας θα προκαλούσε την άμεση επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η αυτο-ύπνωση όσων είναι αδύναμοι, ανασφαλείς μέσα τους, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν όπλα πολλές φορές ισχυρότερα από εμάς έχουν», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η Ουκρανία δεν αντέξει, δεν θα αντέξει ούτε η Ευρώπη»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πραγματοποίησε ομιλία μέσω βίντεο σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, ζητώντας ενός λεπτού σιγή για τους στρατιώτες και πολίτες που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση.

Σε μια δραματική έκκληση, ο Ζελένσκι είπε ότι «αν η Ουκρανία δεν αντέξει, η Ευρώπη δεν θα αντέξει. Γι' αυτό παρακαλώ μην σιωπήσετε. Βγείτε έξω στους δρόμους και υποστηρίξτε την Ουκρανία».

«Αν κερδίσουμε θα είναι η νίκη όλου του δημοκρατικού κόσμου, μια νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, της ελευθερίας επί της σκλαβιάς», είπε ο Ζελένσκι.

Διαβάστε Επίσης:

Κύπρος: Eμβολιασμοί Ουκρανών προσφύγων - Αποστολή φαρμάκων στην Ουκρανία

«Η πόλη μου βομβαρδίζεται, αλλά η μαμά μου στη Ρωσία δεν με πιστεύει»

Πόλεμος Ουκρανία: Σενάρια για τρίτο κύκλο συνομιλιών το Σαββατοκύριακο - Οι εξελίξεις στο Live Blog