ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εμφύλιος» μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ναζιστών του Αζόφ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εμφύλιος» μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ναζιστών του Αζόφ
Οι διαφορές μεταξύ της διοίκησης του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών ομάδων έχουν εξελιχθεί σε άμεση σύγκρουση.
AP

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η σύγκρουση του ουκρανικού στρατού με το ακροδεξιό νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ οδήγησε – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS - σε πυραυλικό πλήγμα εναντίον του κέντρου διοίκησης των εθνικιστών στα νοτιοδυτικά της Μαριούπολης.

«Οι διαφορές μεταξύ της διοίκησης του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών ομάδων έχουν εξελιχθεί σε άμεση σύγκρουση. Μετά τον θάνατο του διοικητή της ενιαίας ομάδας «Βοστόκ», Yuri Sodol σε μια σύγκρουση με μαχητές του Αζόφ, το αρχηγείο του τάγματος στα νοτιοδυτικά της Μαριούπολης χτυπήθηκε από πύραυλο Tochka-U του ουκρανικού στρατού», είπε ο αναπληρωτής διοικητής της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Έντουαρντ Μπασουρίν, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Μπασουρίν είπε επίσης στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 ότι ο πύραυλος Tochka-U, που εκτοξεύθηκε από τον ουκρανικό στρατό, κατέστρεψε 10 οχήματα και άφησε νεκρούς 20 στρατιώτες του τάγματος Αζόφ.

Το δημοσίευμα του TASS.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής διοικητής της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ανέφερε ότι, ο στρατηγός Sodol είχε υποστεί σοβαρά τραύματα λόγω ασυντόνιστων ενεργειών του τακτικού στρατού και των εθνικιστών του Αζόφ. Το όχημα του διοικητή δέχτηκε πυρά ενώ περνούσε ένα οδόφραγμα.

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα