ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το Newsbomb.gr στην εμπόλεμη ζώνη – Προσφυγιά, Απελπισία και θρήνος στα συντρίμμια

Ουκρανία: Το Newsbomb.gr στην εμπόλεμη ζώνη – Προσφυγιά, Απελπισία και θρήνος στα συντρίμμια
Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην πόλη Λβιβ και καταγράφει τα τελευταία 24ωρα το ανθρώπινο δράμα.
Νίκος Χριστοφάκης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία δοκιμάζεται για ενδέκατη ημέρα από τη χειρότερη τραγωδία στην ανθρωπότητα, την εμπόλεμη σύρραξη -  Μέσα σε λίγα 24ωρα η ζωή των κατοίκων της χώρας άλλαξε δραματικά - Ο Νίκος Χριστοφάκης καταγράφει εικόνες που δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο

Σπαραγμός στα συντρίμμια, χάος εντός των πόλεων, αβεβαιότητα και τρόμος για το μέλλον των προσφύγων, αγωνία για όσους μένουν πίσω. Αυτά είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στην Ουκρανία που δοκιμάζεται.

Το Newsbomb.gr βρίσκεται στην πόλη Λβιβ και καταγράφει τα τελευταία 24ωρα το ανθρώπινο δράμα, την ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώνεται στην Ουκρανία.

Το δυτικό τμήμα της πόλης υποδέχεται τους αμάχους. Γυναίκες με παιδιά στην αγκαλιά και μια βαλίτσα στο χέρι, άλλες έγκυες, άλλες κρατώντας τα ανήλικα παιδιά τους από το χέρι και τις ηλικιωμένους γονείς τους. Όλοι τους με δάκρυα στα μάτια, όλοι τους με ένα «γιατί;» στα χείλη, όλοι τους με το φόβο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.

Δείτε το βίντεο:

Οι σειρήνες προκαλούν εφιάλτες, ενώ όλοι αναζητούν στα κινητά τους άνδρες που έμειναν πίσω για να πολεμήσουν.

Οι εικόνες που αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό του είναι συγκλονιστικές:

Δραματικές ώρες για χιλιάδες πολίτες στα καταφύγια του Λβιβ

Από τη μια στιγμή στην άλλη η ζωή των κατοίκων της Ουκρανίας άλλαξε. Από εκεί που απολάμβαναν την ηρεμία, κλήθηκαν μέσα σε ελάχιστες ώρες να πάρουν μόνο τα απαραίτητα και να κατευθυνθούν προς τα καταφύγια.

Ο Νίκος Χριστοφάκης κατάφερε να μπει στα καταφύγια του Λβιβ, με την κάμερα του Newsbomb.gr να καταγράφει τον τρόπο διαβίωσης και επιβίωσης κάτω από την επιφάνεια της γης.

Δείτε το βίντεο:

Λίγα τρόφιμα, νερό, φάρμακα, ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Αυτό είναι το σκηνικό στα καταφύγια, με τους κατοίκους να προσπαθούν να βρουν το ψυχικό σθένος για να αντέξουν τους ήχους από τις σειρήνες, τις ερπύστριες και τα τραντάγματα από τους βομβαρδισμούς.

Δείτε τις εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα