ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στους Βρετανούς βουλευτές μέσω βιντεοκλήσης

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στους Βρετανούς βουλευτές μέσω βιντεοκλήσης
Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι
AP

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι θα μιλήσει αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει αύριο Τρίτη, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στους Βρετανούς βουλευτές, μέσω βιντεοκλήσης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν να ακούσουν τον πρόεδρο ο οποίος θα μιλήσει σε εμάς ζωντανά από την Ουκρανία. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη Βουλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λίντσεϊ Χόιλ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε νωρίτερα σήμερα νέες διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, προτείνοντας μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και άλλων ρωσικών εξαγωγών και τη διακοπή των εξαγωγών στη Ρωσία.

Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας έχουν ήδη απομονώσει τη Ρωσία σε βαθμό που δεν έχει ξαναζήσει μια τόσο μεγάλη οικονομία. Ο Ζελένσκι είπε ότι η οικονομική πίεση πρέπει να αυξηθεί, ζητώντας να τεθεί σε ισχύ διεθνές εμπορικό εμπάργκο στη Ρωσία.

«Εάν η εισβολή συνεχιστεί και η Ρωσία δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της κατά της Ουκρανίας, τότε χρειάζεται ένα νέο πακέτο κυρώσεων...για χάρη της ειρήνης», είπε σε βιντεοφωνική ομιλία, αναφέροντας ιδιαίτερα το μποϊκοτάζ του ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου.

«Μποϊκοτάρετε τις εισαγωγές στη Ρωσία - εάν δεν τηρούν τους κανόνες πολιτισμού, τότε δεν πρέπει να λαμβάνουν αγαθά και υπηρεσίες από τον πολιτισμό - αφήστε τον πόλεμο να τους ταϊζει τροφοδοτήσει», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σύντομα στη Λευκορωσία ο τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων

Η εισβολή στην Ουκρανία έβαλε «φωτιά» σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και πρώτες ύλες