ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Να κάνουμε ειλικρινή διάλογο και όχι για μια δολοφονική φιλοδοξία

Ζελένσκι: Να κάνουμε ειλικρινή διάλογο και όχι για μια δολοφονική φιλοδοξία
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι
AP PHOTO

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέο μήνυμα από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Νέο μήνυμα προς τον Ουκρανικό λαό, τις χώρες της Δύσης και τη Ρωσία απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Ουκρνανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Αρχικά στο μήνυμά του επανέλαβε το «ευχαριστώ» στις ΗΠΑ για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο λέγοντας ότι «θα βρεθεί μια άλλη πηγή πετρελαίου». «Είτε η Ρωσία θα σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν θα διεξάγει πόλεμο είτε δεν θα έχει χρήματα να ξεκινήσει πόλεμο. Η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αδυνατίσει το τρομοκρατικό κράτος της Ρωσίας οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά» πρόσθεσε ο Ζελένσκι κάνοντας αναφορά σε «νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ουκρανία».

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε, επίσης, τους «φίλους» της Ουκρανίας για τη στήριξή τους και κάλεσε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα που έδωσαν ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, ΕΕ, Αυστραλία, Καναδάς και Ιαπωνία.

«Είμαι ευγνώμων για τους Ρώσους που στηρίζουν την Ουκρανία και καθημερινά βγαίνουν στον δρόμο και μάχονται για εμάς και για τους εαυτούς τους. Μάχονται για την ειρήνη. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Είναι απαραίτητο να κάτσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά να το κάνουμε για ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και προς το συμφέρον των λαών και όχι για μια δολοφονική φιλοδοξία» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δείτε ο κόσμος δεν πιστεύει στο μέλλον της Ρωσίας, δεν μιλάνε γι’ αυτό. Δεν υπάρχει μια λέξη γι’ αυτό. Μιλάνε για εμάς, εμάς βοηθούν. Κι αυτό γιατί όλοι είδαν πόσο ηρωικά μαχόμαστε» συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουν σκοτωθεί 50 παιδία από την Ουκρανία στις 13 ημέρες του πολέμου και μια ώρα μετά έγιναν 52. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι στο βρετανικό Κοινοβούλιο: Δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη (vid)