ΚΟΣΜΟΣ

Στη Δικαιοσύνη 11 ύποπτοι για τις υποκλοπές στα μέσα του Μέρντοκ

Στη Δικαιοσύνη 11 ύποπτοι για τις υποκλοπές στα μέσα του Μέρντοκ

Η βρετανική αστυνομία διαβίβασε στη δικαιοσύνη τους φακέλους 11 υπόπτων, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της έρευνας για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο δημοσιογραφικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, όπως δήλωσε ο Βρετανός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ.

Τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας αστυνομικός και άλλοι έξι άνθρωποι παραπέμφθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και ενδέχεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες, πρόσθεσε ο Στάρμερ.

Συνολικά 43 άνθρωποι οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, τη διαφθορά δημόσιων λειτουργών και άλλες παράνομες πράξεις, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Η ταμπλόιντ News of the World, η οποία ανήκε στον όμιλο Μέρντοκ, υπέκλεπτε τη δεκαετία του 2000 τις τηλεφωνικές συνομιλίες 800 ανθρώπων, προσωπικοτήτων, μελών της βασιλικής οικογένειας, ηθοποιών ή ανθρώπων που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν ο Άντι Κόλσον, πρώην διευθυντής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και πρώην διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας.

Να υπενθυμιστεί πως ο Ρούπερτ Μέρντοκ αποφάσισε τον Ιούλιο να κλείσει τη News of the World εξαιτίας του σκανδάλου , ενώ ο όμιλος αποζημίωσε περίπου 50 θύματα των τηλεφωνικών υποκλοπών.