ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Κροατία: Συνετρίβη κατασκοπευτικό σοβιετικό drone στο Ζάγκρεμπ

Θρίλερ στην Κροατία: Συνετρίβη κατασκοπευτικό σοβιετικό drone στο Ζάγκρεμπ
Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Κροατία
AP IMAGES

Κροατία: Παιχνίδια... κατασκόπων στην Κροατία, με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, να προχωρά στην αποκάλυψη.

Ένα πολύ περίεργο περιστατικό ερευνούν οι Αρχές της Κροατίας, καθώς σοβιετικό κατασκοπευτικό drone συνετρίβη στην πρωτεύουσα της χώρας, Ζάγκρεμπτ.

Το γεγονός αποκάλυψε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντρέι Πλένκοβιτς, τονίζοντας πως «Δεν γνωρίζουμε αν είναι ρωσικό ή ουκρανικό, ωστόσο είναι σοβιετικής προέλευσης».

Το drone, το οποίο είχε το μέγεθος μικρού αεροσκάφους, συνετρίβη κοντά σε στρατόπεδο του Ζάγκρεμπ στις 11 το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Τόμισλαβ Τομάσεβιτς, από τύχη δεν τραυματίστηκαν πολίτες.

Σύμφωνα με τους Κροάτες αξιωματούχους, πρόκειται για ένα TU-141, το οποίο χρησιμοποιούνταν επί Σοβιετικής Ένωσης, κυρίως από τον ουκρανικό στρατό.

Το ΤU-141

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το drone απογειώθηκε από την Ουγγαρία, πέταξε για περίπου 40 λεπτά, μπήκε στον κροατικό εναέριο χώρο, όπου παρέμεινε για επτά λεπτά πριν συντριβεί.

Τέλος, ο πρόεδρος της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος είναι επίσης και ο γενικός Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι καθώς εν καιρώ πολέμου συχνά κατασκοπευτικά χάνουν τον δρόμο τους, και πως η Κροατία δεν αποτελεί στόχο...

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες με τα σβηστά φώτα - Οι φωτογραφίες της NASA (vid)

Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα για τα εργαστήρια: Οι ΗΠΑ έφτιαχναν βιολογικά όπλα στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πεσκόφ δεν αποκλείει συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι