ΚΟΣΜΟΣ

«Πάτησαν» στη Μαριούπολη οι Ρώσοι στρατιώτες - Διπλωματικό πόκερ Ζελένσκι - Πούτιν

«Πάτησαν» στη Μαριούπολη οι Ρώσοι στρατιώτες - Διπλωματικό πόκερ Ζελένσκι - Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία

Eπόμενος στόχος των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων το Κίεβο

Μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη στον ανατολικό τομέα της Μαριούπολης καθώς σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός μπήκε στον ανατολικό τομέα της Μαριούπολης.
Οι περιγραφές κάνουν λόγο για δραματικές συνθήκες διαβίωσης χωρίς ρεύμα και πρόσβαση σε νερό.


Στα χέρια των Ρώσων και ολοσχερώς κατεστραμμένη είναι η ανατολική ουκρανική πόλη όπως δηλώνει ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Νονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο.

Μπρα ντε φερ Ζελένσκι - Πούτιν

Στο μεταξύ ακόμα μια πρόσκληση για συνάντηση, προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολιντίμιρ Ζελένσκι, κατά την διάρκεια τηλεοπτικών δηλώσεων προς τον ουκρανικό λαό

Ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο Ισραήλ θα μπορούσε να έχει διαμεσολάβηση σε μια λύση, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ιερουσαλήμ ή το Τελ Αβίβ.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι έγιναν, αφότου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, φέρεται να συμβούλεψε τον Ουκρανό πρόεδρο να δεχτεί την προσφορά του Βλαντιμίρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της ουκρανικής κυβέρνησης, που επικαλείται η Jerusalem Post.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επέδειξε προθυμία για τον τερματισμό του πολέμου με την Ουκρανία, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας σήμερα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, είπε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Μακρόν και Σολτς επανέλαβαν την έκκλησή τους για την άμεση εφαρμογή μιας κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανίας ως προϋπόθεση για την πλήρη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για «κατάφωρες παραβιάσεις» του ανθρωπιστικού δικαίου, απαντώντας στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς που του έθεσαν το ζήτημα της ανθρωπιστικής κατάστασης από αυτό που η Ρωσία ονομάζει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Παρά τις επιθέσεις τους σε μεγάλες πόλεις, κύριος στόχος των Ρώσων παραμένει το Κίεβο, το οποίο επιχειρούν να περικυκλώσουν. Είναι παρόντες στα προάστια της πόλης και προσπαθούν να εξαλείψουν την άμυνά της σε τοποθεσίες δυτικά και βόρεια της πόλης για να την «αποκλείσουν», δήλωσε το ουκρανικό επιτελείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν να διεξάγουν ένα «ψευδοδημοψήφισμα» στη Χερσώνα, την ουκρανική πόλη που βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου της Χερσώνας είπε στο Reuters ότι θέλει να δημιουργήσει μια νέα αποσχισθείσα δημοκρατία, όπως το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

Πολίτες και στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, έχουν μετατρέψει το Κίεβο σε ένα τεράστιο οχυρό που πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα πρωτεύουσα πολιτισμένου κράτους. Τόσο πολίτες (κυρίως άντρες που παρέμειναν να πολεμήσουν), όσο και στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, κάνουν πυρετώδεις προετοιμασίες, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για την εισβολή στην πόλη.

Σχετικές ειδήσεις