ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στα χέρια της αστυνομίας ο δολοφόνος των αστέγων – Η στιγμή της σύλληψής του

Συνελήφθη ο ύποπτος σίριαλ κίλερ
Συνελήφθη ο ύποπτος σίριαλ κίλερ

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο «σίριαλ κίλερ» που καταδίωκε και πυροβολούσε αστέγους στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον

Ένας άνδρας που είναι ύποπτος ότι καταδίωκε και πυροβολούσε άστεγους που έβρισκαν καταφύγιο στους δρόμους της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον συνελήφθη τα ξημερώματα της Τρίτης (15/3). Η αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

Ο ύποπτος Τζέραλντ Μπρέβαρντ συνελήφθη στην Ουάσιγκτον για φόνο, επίθεση και άλλες κατηγορίες, αφού η είδηση για τις δολοφονίες είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία για τους ανθρώπους που περνούσαν τις νύχτες τους στους δρόμους των δύο μεγαλουπόλεων και όχι μόνο.

O δράστηςFacebook

Ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος ζει στην περιοχή της Ουάσιγκτον, κατηγορείται μόνο για τις υποθέσεις της Ουάσιγκτον και δεν έχει κατηγορηθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον για τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη. Ο Μπρέβαρντ έχει ποινικό μητρώο που περιλαμβάνει επίθεση σε αστυνομικό,επίθεση με φονικό όπλο και απάτες τέθηκε υπό κράτηση. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που βασίζονται σε ανώνυμες αστυνομικές πηγές ο δράστης πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.

«Πάσχει εδώ και καιρό από ψυχολογικά προβλήματα και έχει νοσηλευθεί επανειλημμένα», δήλωσε ο πατέρας του στην ιστοσελίδα Daily Beast. «Όμως δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόταν βίαιος», πρόσθεσε.

Συνελήφθη από την αστυνομία των ΗΠΑ σε ένα πρατήριο υγρό καυσίμων στην Ουάσινγκτον με θεαματικό τρόπο. Η ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter σχετικά με τη σύλληψη του ήταν λακωνική: «Συνελήφθη». Ο άνδρας, που φέρεται να έχει σκοτώσει δύο άστεγους και να έχει τραυματίσει ακόμη τρεις πυροβολώντας τους την ώρα που κοιμόντουσαν, «ανακρίνεται», διευκρίνισαν οι δυνάμεις ασφαλείας, προσθέτοντας ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σύλληψη αυτού του «αδυσώπητου δολοφόνου». Σύμφωνα με τη New York Post, ο άνδρας κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων ήταν και ο ίδιος άστεγος και φιλοξενούνταν κατά καιρούς από μια θεία του… «Όσοι ζουν στον δρόμο μπορούν να αναπνεύσουν ανακουφισμένοι», πρόσθεσε σε κοινή του ανακοίνωση με τη δήμαρχο της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπόουζερ.

«Γνωρίζουμε ότι αυτή η κατάσταση είχε πραγματικά προκαλέσει τρόμο στους αστέγους μας και θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές και οικονομικό κατάλυμα για όλους τους κατοίκους μας», πρόσθεσε η Μπόουζερ.

Η στιγμή της σύλληψης

Οι δύο πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 3 και τις 8 Μαρτίου βορειανατολικά της Ουάσινγκτον. Τα θύματα, που δέχθηκαν επίθεση με σφαίρες, επέζησαν. Την Τετάρτη 9 Μαρτίου, πάντα στην Ουάσινγκτον, επενέβη η πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε σκηνή ενός αστέγου. Μέσα εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα ο οποίος είχε δεχθεί πολλούς πυροβολισμούς και είχε μαχαιρωθεί. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στη συνέχεια ο δράστης μετέβη στη Νέα Υόρκη.

Εκεί το Σάββατο τα ξημερώματα εντοπίστηκε ένα 38χρονος άνδρας τραυματισμένος αλλά ζωντανός, στο νότιο Μανχάταν. Αργά το απόγευμα στην ίδια περιοχή, αστυνομικοί εντόπισαν έναν άλλον άνδρα με τραύματα στον λαιμό και το κεφάλι, νεκρό μέσα σε έναν υπνόσακο.

Εικόνες από ένα κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έδειξαν τον δράστη να πυροβολεί εναντίον του αστέγου περίπου στις 06:00 το πρωί, την ώρα που αυτός κοιμόταν, δηλαδή λίγη ώρα μετά το πρώτο περιστατικό. Στις εικόνες αυτές φαίνεται ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα, που φορά κουκούλα. Περπατά γύρω από έναν άνδρα κουκουλωμένο σε έναν υπνόσακο και τον κλωτσά για να δει αν κοιμάται, κοιτάζει γύρω και στη συνέχεια τον πυροβολεί. Οι αρχές συνέδεσαν τα περιστατικά στην αμερικανική πρωτεύουσα και τη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Συνελήφθη ένας ύποπτος μετά τις επιθέσεις του σίριαλ κίλερ εναντίον αστέγων