ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκάθαρος ο Πούτιν: Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία

O Βλαντίμιρ Πούτιν
O Βλαντίμιρ Πούτιν
Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

«Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στην Ουκρανία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο», τόνισε ο Πούτιν

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία», τόνισε πριν από λίγο ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων: Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στην Ουκρανία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Ο στρατός μας απέτρεψε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Όλοι οι στόχοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας θα επιτευχθούν.

Παράλληλα επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη για συνομιλίες».

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στις κυρώσεις, επεσήμανε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα λόγο για να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές συζήτησαν για ένα πιθανό συμβιβασμό με μία «ουδέτερη Ουκρανία στο πρότυπο της Σουηδίας και της Αυστρίας», κάτι που αρνήθηκε η πλευρά του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης:

Καντίροφ προς Έλον Μάσκ: «Ο Πούτιν θα σε πλακώσει στο ξύλο, πρέπει να εκπαιδευθείς σαν Τσετσένος»

«Έχουμε ανάγκη να προστατευτούν οι ουρανοί μας», είπε στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Ζελένσκι

Σχετικές ειδήσεις