ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ρωσία θα βάλει τους εχθρούς της στη θέση τους» - Η προειδοποίηση στενού συνεργάτη του Πούτιν

«Η Ρωσία θα βάλει τους εχθρούς της στη θέση τους» - Η προειδοποίηση στενού συνεργάτη του Πούτιν
Οι προϋποθέσεις για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του πρώην πρόεδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Προειδοποίηση στη Δύση ότι η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει στη θέση τους τους εχθρούς της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ απηύθυνε ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2008 ως το 2012 και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει την «αηδιαστική»ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει και στη συνέχεια να τη διαλύσουν.

«Δεν θα το πετύχουν. Η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους θρασύτατους εχθρούς μας στη θέση τους», προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ.

Mόσχα: Συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι μόνο επισφράγιση συμφωνίας

Στο μεταξύ η Μόσχα ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν εμπόδια για μια συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά μια τέτοια συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μόνο για να σφραγίσει μια συγκεκριμένη συμφωνία.

«Δεν υπάρχουν εμπόδια για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης εφόσον δεν θα γίνει μόνο για να υπάρξει μια συνάντηση· θα πρέπει να σφραγίσει συγκεκριμένες συμφωνίες τις οποίες επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο αντιπροσωπείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι αντιπροσωπείες συνεδριάζουν με βιντεοδιάσκεψη.

Διαβάστε επίσης:

Το τάγμα του Αζόφ: Οι ναζιστές που εξόργισαν τον Πούτιν και «έσυραν» την Ουκρανία στον πόλεμο