ΚΟΣΜΟΣ

Βαριές εκφράσεις Μπάιντεν κατά Πούτιν: Είναι «δικτάτορας δολοφόνος» και «κακοποιός»

Τζο Μπάιντεν
Με βαρύς χαρακτηρισμούς κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν
AP

Με βαρύς χαρακτηρισμούς κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατά την ομιλία του στο Καπιτώλιο

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Καπιτώλιο για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου - τη γιορτή των Ιρλανδών- ο Τζο Μπάιντεν μίλησε για ακόμα μια φορά, με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε το Ρώσο πρόεδρο ως «δικτάτορα δολοφόνο» αλλά και «κακοποιό».

«Ο Πούτιν πληρώνει βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά του», τόνισε στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος, σχολιάζοντας τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μόλις μερικές ώρες που ο Τζο Μπάιντεν επιλέγει τον ακραίο λόγο για να αντιταχθεί στον Ρώσο πρόεδρο, με πολλούς αναλυτές να σχολιάζουν ότι «γκρεμίζει» όποιες γέφυρες επικοινωνίας και συνεννόησης μπορούν να δημιουργηθούν, ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σημειώνεται, ότι μόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, χρησιμοποίησε τον όρο «εγκληματίας πολέμου» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με την δήλωση αυτή να προκαλεί και την σφοδρή αντίδραση του Κρεμλίνου.

Μπλίνκεν: Η Ρωσία διαπράττει «εγκλήματα πολέμου»

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε πως ο ίδιος συμφωνεί πως εγκλήματα πολέμου διαπράττονται στην Ουκρανία.

«Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου», είπε.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, συμπλήρωσε.

Τέλος υπογράμμισε πως η Ρωσία πιθανότατα να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Live blog: Μαζική φυγή αμάχων εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων - Προσπάθεια για διπλωματική λύση