ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν μίλησε για συνέπειες σε βάρος της Κίνας αν βοηθήσει τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν μίλησε για συνέπειες σε βάρος της Κίνας αν βοηθήσει τη Ρωσία
«Η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες», είπε ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
AP - Patrick Semansky

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αμερικανός πρόεδρος στην επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, έδειξε τις «απειλητικές» διαθέσεις των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα, σε περίπτωση που το Πεκίνο συνδράμει τη Ρωσία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή, εξήγησε «τις επιπτώσεις και τις συνέπειες», που θα έχει το Πεκίνο σε περίπτωση που παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη στήριξή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο χωρών μας», επισήμανε ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες όχι μόνο εκ μέρους των ΗΠΑ, αλλά επίσης από τον ευρύτερο κόσμο, εάν το Πεκίνο προσφέρει υλική στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τη διάρκειας σχεδόν δύο ωρών επικοινωνία μεταξύ Μπάιντεν και Σι, επισήμανε πως η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών «ήταν άμεση, ουσιαστική και λεπτομερής». «Θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η Κίνα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: «ΗΠΑ και Κίνα να βοηθήσουν για την παγκόσμια ειρήνη», τόνισαν Μπάιντεν - Σι

Ο Πεσκόφ, ο Μπάιντεν και το «κουρασμένο γεροντάκι»