ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Η συνωμοσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας οδηγεί σε πυρηνική έκρηξη

Μεντβέντεφ: Η συνωμοσία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας οδηγεί σε πυρηνική έκρηξη
Οι απόψεις του Μεντβέντεφ, που θεωρείτο κάποτε ένα από τα λιγότερο πολεμοχαρή μέλη του κύκλου του Πούτιν, δίνουν μια ιδέα για το πώς σκέπτονται στο Κρεμλίνο
AP Photo

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ που είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες συνωμότησαν για να καταστρέψουν τη Ρωσία στο πλαίσιο ενός «ξεπερασμένου παιχνιδιού» μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Προειδοποιήσεις στην Ουάσιγκτον απήυθυνε ένας από από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ο κόσμος μπορεί να εξελιχθεί σε μια πυρηνική δυστοπία αν συνεχίσει αυτό που το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει μακροπρόθεσμη συνωμοσία για να καταστρέψει τη Ρωσία.

«Σημαίνει πως η Ρωσία πρέπει να ταπεινωθεί, να περιοριστεί, να κομματιαστεί, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», ανέφερε ο 56χρονος Μεντβέντεφ σε δήλωσή του.

Οι απόψεις του Μεντβέντεφ, που θεωρείτο κάποτε ένα από τα λιγότερο πολεμοχαρή μέλη του κύκλου του Πούτιν, δίνουν μια ιδέα για το πώς σκέπτονται στο Κρεμλίνο καθώς η Μόσχα έχει εμπλακεί στη μεγαλύτερη αντιπαράθεση με τη Δύση μετά την κρίση των κουβανικών πυραύλων το 1962.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως το Κρεμλίνο δεν θα επιτρέψει ποτέ την καταστροφή της Ρωσίας, αλλά προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι αν επιτύχει τους ολέθριους σκοπούς της, όπως τους χαρακτήρισε, ο κόσμος θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με μια δυστοπική κρίση που θα κατέληγε σε μια μεγάλη πυρηνική έκρηξη.

«Η καταστροφή της μεγαλύτερης χώρας στον κόσμο από άποψη έκτασης, είπε ο Μεντβέντεφ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ασταθή ηγεσία στη Μόσχα»με έναν μέγιστο αριθμό πυρηνικών όπλων που θα σημαδεύουν στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη".

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προειδοποιεί ο ΟΗΕ για μεταναστευτική κρίση και επισιτιστικό πρόβλημα