Λαβρόφ: Η Δύση έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο στη Ρωσία χρησιμοποιώντας ρητορική των Ναζί

Newsbomb

Μύδρους κατά της Δύσης για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ
AP PHOTO

Μύδρους κατά της Δύσης για τη στάση της απέναντι στη Ρωσία εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ

Νέα επίθεση στη Δύση για την στάση της απέναντι στη Ρωσία εξαπέλυσε την Παρασκευή (25/3) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγορώντας τους δυτικούς για «υβριδικό, ολοκληρωτικό πόλεμο» σε βάρος της Μόσχας.

Ο Λαβρόφ επισήμανε, μάλιστα, στις δηλώσεις του που έγιναν κατά τη διάρκεια διπλωματικής σύσκεψης, ότι τον όρο αυτό χρησιμοποιούσε η ναζιστική Γερμανία.

«Σήμερα έχει κηρυχθεί ένας πραγματικός υβριδικός πόλεμος, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Αυτός ο όρος, που χρησιμοποιείται από τη ναζιστική Γερμανία, χρησιμοποιείται τώρα από πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς όταν λένε τι θέλουν να κάνουν με τη Ρωσία» είπε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με το RIA Novosti ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σημείωσε ότι στόχος της Δύσης που δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει είναι «να καταστρέψουν, να σπάσουν και να στραγγαλίσουν τη ρωσική οικονομία και τη Ρωσία συνολικά».

Όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κορύφωση της πολιτικής των δυτικών χωρών για τον περιορισμό της Ρωσίας. Η κατάσταση έχει οδηγηθεί στα άκρα. Στην πραγματικότητα, γινόμαστε μάρτυρες της κορύφωσης της πολιτικής περιορισμού της Ρωσίας που η Δύση ακολουθεί εδώ και πολύ καιρό».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ονομάτισε, μάλιστα, τις ΗΠΑ ως τη χώρα που διαδραματίζει «καθοριστικό ρόλο στην προώθηση μιας τέτοιας πολιτικής», προσθέτοντας ότι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον κόσμο «δεν αφορά τόσο την Ουκρανία», αλλά πρόκειται για μια προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας παγκόσμιας τάξης.

Μεντβέντεφ: Ανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι κυρώσεις της Δύσης θα επηρεάσουν το Κρεμλίνο

Είναι «ανόητο» να πιστεύει κανείς ότι οι κυρώσεις της Δύσης κατά των ρωσικών επιχειρήσεων θα μπορούσαν να έχουν οποιαδήποτε επίδραση στην κυβέρνηση της Μόσχας, σημείωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος και αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με δηλώσεις του που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Το μόνο που θα κάνουν οι κυρώσεις είναι να συσπειρώσουν τη ρωσική κοινωνία και δεν θα προκαλέσουν λαϊκή δυσαρέσκεια για τις αρχές, υπογράμμισε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο RIA.

«Ας αναρωτηθούμε: μπορεί οποιοσδήποτε από αυτούς τους μεγάλους επιχειρηματίες να έχει ακόμη και την παραμικρή επιρροή στη θέση της ηγεσίας της χώρας;», σχολίασε ο Μεντβέντεφ δίνοντας ο ίδιος την απάντηση: «Σας λέω ανοιχτά: όχι, δεν υπάρχει περίπτωση».

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: «Επικίνδυνα» και «αποσταθεροποιητικά» τα σχέδια του NATO στην ανατολική του πτέρυγα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved