ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στην πόλη Λβιβ - Υψώθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στην πόλη Λβιβ - Υψώθηκαν πυκνοί μαύροι καπνοί
Στο Λβιβ της ανατολική Ουκρανίας, έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι πολίτες
Twitter

Οι εκρήξεις στην δυτική Ουκρανία, πιθανότατα οφείλονται σε χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων κατά συγκεκριμένων στρατηγικών στόχων

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάρου (26/3) στην πόλη Λβιβ, δυτικά της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι εκρήξεις πιθανότατα οφείλονται σε χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων κατά στόχων, με τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media να δείχνουν πυκνούς καπνούς να υψώνονται πίσω από ένα λόφο.

Στο Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι Ουκρανοί πολίτες προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα για να διαφύγουν από τη χώρα. Την έκρηξη επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι οφείλεται από ρωσικό βομβαρδισμό.

Σύμφωνα με το Sky News, ο στόχος των βομβαρδισμών ήταν ένας πύργος τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN, οι εκρήξεις ακούστηκαν λίγο έξω από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου βρίσκεται ένας σιδηροδρομικός σταθμός που εξυπηρετεί επιβατηγά τραίνα.

"Σημειώθηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις κοντά στο Λβιβ από την κατεύθυνση του Κριβκίτσι, τώρα υπάρχει προειδοποίηση για αεροπορική επιδρομή, επομένως μείνετε ψύχραιμοι και πηγαίντε στα καταφύγια", έγραψε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Κοζίτσκι.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Reuters ότι είδαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από την βορειοανατολική πλευρά της πόλης. Η προέλευσή του ωστόσο δεν μπόρεσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Διαβάστε επίσης:

Μεντβέντεφ: Η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει με πυρηνικά και απέναντι σε συμβατικά όπλα

Σχετικές ειδήσεις