ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γουίλ Σμιθ και οι «δαίμονές» του: Ο βίαιος πατέρας, ο εθισμός στο σεξ και ο «ανοικτός» γάμος

Ο Γουίλ Σμιθ και οι «δαίμονές» του: Ο βίαιος πατέρας, ο εθισμός στο σεξ και ο «ανοικτός» γάμος
Ο Γουιλ Σμιθ κατά την άφιξή του στα Όσκαρ.
AP

Γουίλ Σμιθ: Ο βραβευμένος ηθοποιός έγινε γνωστός παίζοντας στην θρυλική αμερικανική κωμική σειρά «The Fresh Prince Of Bel Air», η οποία προβλήθηκε το 1990-1996 - Ξεκίνησε την καριέρα του με «δάνειο» 10.000 δολάρια από... έμπορο ναρκωτικών - Όπως έχει πει ο ίδιος στην αυτοβιογραφία του σε παλαιότερη του σχέση είχε πέσει θύμα απιστίας και βρήκε παρηγοριά στο σεξ. Όμως το σεξ κατέληξε σε εθισμό και ο εθισμός κατέληξε σε ψυχοσωματικά προβλήματα - Ο ρόλος του κακοποιητικού πατέρα και ο... ανοιχτός γάμος Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ για χάρη της οποίας χαστούκισε τον Κρις Ροκ επί σκηνής

Τον Απρίλιο του 2007, το Newsweek τον αποκάλεσε «τον πιο ισχυρό ηθοποιό του Χόλυγουντ». Ο Σμιθ έχει προταθεί πέντε φορές για Χρυσή Σφαίρα και δύο φορές για Όσκαρ και έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Γκράμι. Όμως παρόλα όσα έχει καταφέρει στην καριέρα και την προσωπική του ζωή, ο 55χρονος σήμερα σταρ φαίνεται ότι παλεύει ακόμα με τους δαίμονές του.

Ο Γουιλ Σμιθ γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 1968 στη Φιλαδέλφια της Πενσυλβάνια, έχει 3 αδέρφια, μια μεγαλύτερη αδελφή, την Πάμελα και δύο μικρότερα δίδυμα αδέλφια, τους Χάρι και Έλεν. Παρότι για λίγο καιρό φοίτησε σε ιδιωτικό καθολικό σχολείο, ο ίδιος δηλώνει πως δεν πιστεύει πολύ στη θρησκεία. Μεγάλη του αγάπη ήταν το ραπ και η μουσική, αφού όπως είχε χαρακτηριστικά δηλώσει, άφησε την υποτροφία για το ΜΙΤ, για να ραπάρει και να κάνει τη φάση του. Έχει πει επίσης ότι είχε γίνει δεκτός σε ένα θερινό πρόγραμμα μηχανικής του ΜΙΤ για μαθητές λυκείου, αλλά δεν το παρακολούθησε ποτέ.

Από το 1992 έως το 1995 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Σερί Ζαμπίνο, με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Τρέι Σμιθ.

Το 1997 παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό Τζέιντα Πίνκετ με την οποία βρίσκονται ακόμα μαζί, αλλά σε ένα είδος ελεύθερης σχέσης και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τζέιντεν Σμιθ και την Γουίλοου Σμιθ. Όλα του τα παιδιά ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική και την υποκριτική.

Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: Το πρόβλημα υγείας

Η ηθοποιός είχε μοιραστεί στο παρελθόν με το κοινό της με δάκρυα στα μάτια το πρόβλημα, με την αλωπεκία που αντιμετωπίζει και εξαιτίας του φορούσε συνεχώς τουρμπάνι επί 3 χρόνια. «Έχω λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί φοράω αυτό το τουρμπάνι. Λοιπόν, έχω σοβαρό πρόβλημα τριχόπτωσης, μου πέφτουν καθημερινά τούφες».

Τον Δεκέμβριο του 2021, με ένα βίντεό της στο Instagram που είχε πάνω από 2 εκατομμύρια views, μίλησε για την αλωπεκία και τη γραμμή που είχε εντοπίσει στο κεφάλι της. «Δείτε τη γραμμή» είπε η 50χρονη, τότε, γυναίκα και έδειξε το τριχωτό της κεφαλής της. «Τώρα θα μου είναι πιο δύσκολο να το κρύψω, οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας ώστε να μην αρχίσετε τις ερωτήσεις. Η μαμά θα βάλει μερικά στρας εδώ και θα το μετατρέψω σε στέμμα» είπε.

Τον περασμένο Νοέμβριο η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να ξυρίσει τελείως το κεφάλι της, μετά από προτροπή της κόρης της, Willow Smith. «Η Willow με έπεισε, ήταν η στιγμή» είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον περασμένο Νοέμβριο η σύζυγος του Γουίλ Σμιθ αποφάσισε να ξυρίσει τελείως το κεφάλι της, μετά από προτροπή της κόρης της, Willow Smith. «Η Willow με έπεισε, ήταν η στιγμή» είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον πατέρα του

Σε μία σοκαριστική εξομολόγηση προχώρησε ο Γουίλ Σμιθ στα απομνημονεύματά του που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 9 Νοεμβρίου υπό τον τίτλο “Will”, όπου αποκαλύπτει ότι σκεφτόταν να σκοτώσει τον πατέρα του για να τον εκδικηθεί για χάρη της μητέρας του

Όπως αποκαλύπτει ο 53χρονος ηθοποιός, ένα περιστατικό το οποίο αφορούσε τον αείμνηστο πατέρα του τον τραυμάτισε και τον τρομοκράτησε για τα επόμενα χρόνια.

Από την αρχή του βιβλίου του ο Γουίλ Σμιθ περιγράφει την πολύπλοκη σχέση που είχε με τον πατέρα του, Γουίλιαμ Κάρολ Σμιθ τον μεγαλύτερο, ο οποίος μαζί με τη μητέρα του ηθοποιού, Καρολάιν Μπράιτ, μεγάλωσαν τον ίδιο και τα τρία αδέλφια του στη Φιλαδέλφεια.

«Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, αλλά ήταν παρών σε κάθε αγώνα, θεατρικό και ρεσιτάλ. Ήταν αλκοολικός αλλά ήταν νηφάλιος σε κάθε πρεμιέρα για κάθε μία από τις ταινίες μου» γράφει ο Γουίλ Σμιθ και προσθέτει: «Άκουγε τον κάθε δίσκο. Επισκεπτόταν το κάθε στούντιο. Αυτή η έντονη τελειομανία του που τρομοκρατούσε την οικογένειά του έφερνε φαγητό στο τραπέζι κάθε βράδυ της ζωής μου».

Στη συνέχεια γράφει για μία τρομακτική πράξη βίας από τον πατέρα του εναντίον της μητέρας του, της οποίας ο Γουίλ Σμιθ έγινε μάρτυρας και άλλαξε τη ζωή του για πάντα: «Όταν ήμουν εννέα ετών, είδα τον πατέρα μου να γρονθοκοπεί τη μητέρα μου στο κεφάλι, με τόση σκληρότητα που εκείνη κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα. Εκείνη η στιγμή σ’ εκείνη την κρεβατοκάμαρα, πιθανόν περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή στη ζωή μου, καθόρισε το ποιος είμαι».

Μάλιστα, ο ηθοποιός είπε ότι αυτή η στιγμή επηρέασε ολόκληρη τη ζωή και την καριέρα του. «Μέσα σε όλα όσα έχω κάνει από τότε, τα βραβεία, οι επιτυχίες, η προσοχή, το επίκεντρο, οι ήρωες, τα γέλια, υπάρχει μία λεπτή σειρά απολογιών προς τη μητέρα μου για την αδράνειά μου εκείνη την ημέρα. Που την απογοήτευσα εκείνη τη στιγμή. Επειδή απέτυχα να σταθώ απέναντι στον πατέρα μου, επειδή ήμουν δειλός».

Ο εθισμός στο σεξ

Επίσης, ο ίδιος έγραψε στην αυτοβιογραφία του, πως μετά την πράξη απιστίας από την τότε σύντροφος του Μελάνι, βρήκε παρηγοριά στο σεξ. Όμως το σεξ κατέληξε σε εθισμό και ο εθισμός κατέληξε σε ψυχοσωματικά προβλήματα, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Έκανα σεξ με τόσες πολλές γυναίκες και αυτό ήταν τόσο αντίθετο στον πυρήνα της ύπαρξής μου, που ανέπτυξα μια ψυχοσωματική αντίδραση στους οργασμούς. Κυριολεκτικά μου ερχόταν αναγούλα και ορισμένες φορές έκανα ακόμα και εμετό». «Κάθε φορά, προσευχόμουν πως αυτή η όμορφη ξένη θα με αγαπούσε, θα έπαιρνε τον πόνο μου και κάθε φορά, έμενα βαριεστημένος και σε άθλια κατάσταση και ο τρόπος που με κοίταζαν εκείνες απλώς ενέτεινε την αγωνία μου».

Ο αντισυμβατικός γάμος

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Γουίλ Σμιθ αποκάλυψε ότι αυτός και η 50χρονη Τζέιντα, βρίσκονται σε ανοιχτή σχέση. Οι σταρ του Χόλιγουντ άρχισαν να εξερευνούν την πολυγαμία αφού ήταν «και οι δύο δυστυχισμένοι» και συνειδητοποίησαν ότι «κάτι έπρεπε να αλλάξει».

Ο Γουίλ Σμιθ επιβεβαίωσε ότι και οι δύο είχαν φλερτ, αφού η Τζέιντα συζήτησε ανοιχτά το «μπλέξιμο» της με τον ράπερ Όγκοστ Αλσίνα το 2020.

Το ζευγάρι έχει δύο παιδιά, τον Τζέιντεν και τη Γουίλοου, ενώ η Τζέιντα είναι θετή μητέρα του Τρέι, γιου του Γουίλ Σμιθ από προηγούμενο γάμο.

Στο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι είχαν έναν «αντισυμβατικό» γάμο, με την Τζέιντα να λέει κάποτε ότι είναι ελεύθεροι να «κάνουν ό,τι θέλουν» στην «ώριμη σχέση τους».

Κατά τη διάρκεια των 24 χρόνων γάμου, τόσο ο Γουίλ όσο και η Τζέιντα, συνδέθηκαν και οι δύο με άλλες διασημότητες - αλλά αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς για απιστία.

Διαβάστε επίσης:

Όσκαρ 2022: Γιατί ο Γουίλ Σμιθ προετοίμαζε το χαστούκι εδώ και 6 χρόνια - Τι ακολούθησε