ΚΟΣΜΟΣ

Γουίλ Σμιθ: Έκτακτη σύσκεψη της Ακαδημίας – Σκέψεις για να του πάρουν πίσω το Όσκαρ

Γουίλ Σμιθ: Έκτακτη σύσκεψη της Ακαδημίας – Σκέψεις για να του πάρουν πίσω το Όσκαρ
AP Photo/Chris Pizzello

Η Ακαδημία Κινηματογράφου των Όσκαρ «καταδικάζει» το χαστούκι από τον Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ και λέει ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα επί του περιστατικού.

Επείγουσα συνάντηση μέσω Zoom τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/3) και αμέσως μετά την τελετή τον Όσκαρ 2022, είχαν μέλη της Ακαδημίας μετά το απαράδεκτο περιστατικό όπου ο Γουίλ Σμίθ χαστούκισε τον Κρις Ροκ.

Σύμφωνα με «Daily Mail», τα μέλη της Ακαδημίας διχάζονται για το αν θα πάρουν πίσω το αγαλματίδιο του Α’ ανδρικού ρόλου από τον Γουίλ Σμιθ, το οποίο κέρδισε για την ερμηνεία του στην ταινία «King Richard».

Το χαστούκι του στον Κρις Ροκ, παραβιάζει έναν κώδικα συμπεριφοράς της Ακαδημίας και μετά το περιστατικό οι επικριτές του Χόλιγουντ είναι ξεκάθαροι πως ο Γουίλ Σμιθ παραβίασε αυτόν τον κώδικα.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου των Όσκαρ καταδίκασε το περιστατικό και ανέφερε ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «θα «διερευνήσει περαιτέρω ενέργειες και συνέπειες» σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια και με τα πρότυπα συμπεριφοράς που διέπουν την Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ο «οδικός χάρτης» της Ακαδημίας που κυκλοφόρησε το 2017 μετά το σκάνδαλο ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς που έπληξε τη βιομηχανία, τονίζει τη σημασία της «υπεράσπισης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικού περιβάλλοντος και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Διαβάστε επίσης:

Γουίλ Σμιθ - Κρις Ροκ: Η κόντρα που ξεκίνησε το 2016 και η εντελώς λάθος συγγνώμη

Ο Γουίλ Σμιθ και οι «δαίμονές» του: Ο βίαιος πατέρας, ο εθισμός στο σεξ και ο «ανοικτός» γάμος

Όσκαρ 2022: Ο Κρις Ροκ δεν θα κάνει μήνυση στον Γουίλ Σμιθ για το χαστούκι