ΚΟΣΜΟΣ

Mπρους Γουίλις: Η αγάπη της Ντέμι Μουρ και η αφασία που έβαλε τέλος στην καριέρα του

O Mπρους Γουίλις έγραψε τον επίλογο της καριέρας του
O Mπρους Γουίλις έγραψε τον επίλογο της καριέρας του
A.P

Ο Mπρους Γουίλις διαγνώστηκε με αφασία, μια ασθένεια που επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητές και αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα του, σε μία είδηση που προκάλεσε αναταράξεις στη βιομηχανία του θεάματος

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο γνωστός ηθοποιός «απομακρύνεται από την υποκριτική», έχοντας διαγνωστεί με αφασία, μια κατάσταση που προκαλείται από εγκεφαλική βλάβη, επηρεάζει την ικανότητα κάποιου να μιλάει, να γράφει και να κατανοεί τη γλώσσα

Στο πλευρό του, η...διευρυμένη οικογένεια του, με τα μέσα ενημέρωσης να «φωτίζουν» το βαθύ δεσμό που εξακολουθεί να διατηρεί με την πρώην σύζυγο του, Ντέμι Μουρ. Ο 67χρονος Μπρους Γουίλις και η Ντέμι Μουρ, 59 ετών σήμερα κατάφεραν να μείνουν καλοί φίλοι περισσότερα από 20 χρόνια μετά το διαζύγιό τους.

Ο Γουίλις έχει αποκτήσει τρεις κόρες, τη Ράμερ, 33, τη Σκάουτ, 30 και την Ταλούλα, 28, με τη Ντέμι Μουρ και δύο μικρότερες κόρες την 9χρονη Μέιμπελ και την 7χρονη Έβελιν με τη σημερινή του σύζυγό, Έμα Χέμινγκ.

Η ανάρτηση της «μικτής οικογένειας»

Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει την υπογραφή των παιδιών του και της πρώην και της νυν συζύγου του ηθοποιού. «Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του, θέλαμε να μοιραστούμε ως οικογένεια ότι ο αγαπημένος μας Μπρους αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες.

Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Bruce απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν. Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και εκτιμούμε πολύ τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας» ανέφεραν

«Προχωράμε σε αυτό ως μια ισχυρή οικογενειακή μονάδα και θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσο πολλά σημαίνει για εσάς, όπως εσείς για εκείνον», πρόσθεσαν. «Όπως λέει πάντα ο Μπρους "Live it up" και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό»

Η σχέση του με τη Ντέμι Μουρ

Ο Μπρους Γουίλις και η Ντέμι Μουρ παντρεύτηκαν μετά από μόλις τρεις μήνες σχέσης το 1987 και υποσχέθηκαν να παραμείνουν φίλοι όταν χώρισαν επίσημα το 2000. Την ίδια χρονιά, ο ηθοποιός του Die Hard μίλησε για τη διαρκή φιλία τους και την αφοσίωσή τους στην από κοινού ανατροφή των παιδιών. Το πρώην ζευγάρι γνωρίστηκε στην πρεμιέρα της κωμωδίας δράσης Stakeout του 1987 στο Λος Άντζελες, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός Eμίλιο Εστεβέζ, τότε αρραβωνιαστικός της Μουρ.

Η ηθοποιός, η οποία στο παρελθόν παντρεμένη με τον τραγουδιστή Φρέντι Μουρ από το 1981 έως το 1985, άρχισε να βγαίνει με τον Γουίλις λίγο μετά τον χωρισμό της από τον Eστεβέζ. Μετά από μόλις τρεις μήνες μαζί, παντρεύτηκαν σε ξενοδοχείο του Λας Βέγκας, όταν εκείνος της έκανε πρόταση γάμου και εκείνη νόμιζε αρχικά ότι της κάνε πλάκα.

«Ακόμα αγαπώ τη Ντέμι. Είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε τρία παιδιά τα οποία θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε μαζί και μάλλον είμαστε τόσο κοντά όσο ποτέ. Συνειδητοποιούμε ότι έχουμε μια δια βίου δέσμευση για τα παιδιά μας. Η φιλία μας συνεχίζεται» είχε πει στο Rolling Stone.

Το 2005, η Μουρ παντρεύτηκε τον ηθοποιό Άστον Κούτσερ και ο Γουίλις έγινε φίλος με τον τρίτο σύζυγο της πρώην συζύγου του, αν και και οι δύο παραδέχτηκαν ότι ήταν δύσκολη η προσαρμογή στην αρχή. Ο Γουίλις, ο οποίος παρέμεινε ελεύθερος για μια δεκαετία μετά το διαζύγιό του, απέδωσε στον φίλο του Γουίλ Σμιθ ότι τον βοήθησε να ξεπεράσει τη ζήλια του όταν ο Μουρ και ο Κούτσερ άρχισαν να βγαίνουν το 2003.

Ο γνωστός ηθοποιός μπήκε σε καραντίνα με την Μουρ και τις τρεις κόρες τους στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Μουρ ευχήθηκε στον Γουίλις χρόνια πολλά σε μια ανάρτηση στο Instagram, ανεβάζοντας μια φωτογραφία τους στην κουζίνα. «Χρόνια πολλά Μπρους! Ευχαριστώ για τη μεικτή οικογένειά μας», έγραψε.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, η Έμα Χέμινγκ Γουίλις δημοσίευσε ένα αφιέρωμα στον επί 13 χρόνια σύζυγό της προς τιμήν της επετείου τους. Μοιράστηκε μια φωτογραφία τους στο γάμο τους το 2009. Δημοσίευσε το δικό της αφιέρωμα για τα γενέθλια του συζύγου της — ένα φωτογραφικό μοντάζ που δημιούργησε, γράφοντας: «Δεν τον αγαπώ απλώς, μου αρέσει πολύ, πολύ».

Τι είναι η αφασία

Περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανοί πάσχουν από αφασία αναφέρουν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, και περίπου 180.000 άνθρωποι διαγιγνώσκονται με αυτήν κάθε χρόνο. Μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους και συχνά είναι αποτέλεσμα τραυματισμού στο κεφάλι, εγκεφαλικού επεισοδίου, όγκου ή άλλης επιδείνωσης του εγκεφάλου.

Η αφασία μπορεί επίσης να είναι καταστροφική, με τους ειδικούς να λένε ότι προκαλεί κατάθλιψη σε πάνω από το ένα τρίτο των περιπτώσεων, μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές προσωπικότητας και μπορεί ακόμη και να αποξενώσει το άτομο που πάσχει από τους φίλους και την οικογένειά του.

Η Έμα Χέμινγκ ΓουίλιςΑ.Ρ

Άλλα διάσημα παραδείγματα αφασίας περιλαμβάνουν την πρώην βουλευτή της Αριζόνα, Γκάμπι Γκίφορντς και την πρωταγωνίστρια του Game of Thrones, Εμίλια Κλαρκ. «Φανταστείτε ότι προσγειώνεστε σε μια χώρα όπου δεν μιλάτε τη γλώσσα - δεν μπορείτε να καταλάβετε, να διαβάσετε, να γράψετε ή να μιλήσετε. Θα είχε αντίκτυπο σε όλες τις αλληλεπιδράσεις σας - έτσι είναι να έχεις αφασία», είπε η Νταρλέν Γουίλαιμσον, πρόεδρος του συνδέσμου αφασίας, στην DailyMail.com.

Ενώ είναι αδύνατο να πούμε για τον Γουίλις πόσο δραστικά έχει επηρεάσει η κατάσταση τον ίδιο και τη συμπεριφορά του, η Γουίλιαμσον αναφέρει ότι συχνά μπορεί να είναι καταστροφικό για τους ασθενείς. «Οι συνέπειες της ζωής με γλωσσική αναπηρία μπορεί να αλλάξουν τη συμπεριφορά και την οπτική γωνία κάποιου για τη ζωή»

Ορισμένες λοιμώξεις που επηρεάζουν τα γλωσσικά κέντρα του εγκεφάλου μπορούν επίσης να προκαλέσουν αφασία, μαζί με γνωστική έκπτωση και επιδείνωση που σχετίζεται με την άνοια. Η κατάσταση μπορεί να δυσκολέψει πολύ έναν ηθοποιό όπως ο Γουίλις να συνεχίσει την καριέρα του, καθώς και μόνο η διαδικασία της ομιλίας μπορεί να γίνει πρόκληση.

Διαβάστε επίσης:

Διαγνώστηκε με αφασία ο Μπρους Γουίλις - Αποσύρεται από την υποκριτική

Μπρους Γουίλις: Ο πιο σκληρός ηθοποιός έγινε 66 ετών!