ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Ανακαλεί τον πρέσβη της Ουκρανίας για «προσβλητικές δηλώσεις»

O Bίκτορ Όρμπαν
O Bίκτορ Όρμπαν
ΑΡ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας ανακάλεσε τον πρέσβη της Ουκρανίας, μετά τις προσβλητικές δηλώσεις του σχετικά με τη στάση της Βουδαπέστης για τον πόλεμο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας για τις προσβλητικές δηλώσεις του σχετικά με τη στάση της Ουγγαρίας σχετικά με τον πόλεμο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πίτερ Σιάρτο

Το Reuters αναφέρει μια δήλωση που λέει ότι «Είναι καιρός οι Ουκρανοί ηγέτες να σταματήσουν τις προσβολές τους που απευθύνονται στην Ουγγαρία και να αναγνωρίσουν τη βούληση του ουγγρικού λαού».

Το Σαββατοκύριακο ο Βίκτορ Όρμπαν κέρδισε τις τέταρτες συνεχόμενες εκλογές του στην Ουγγαρία και στη συνέχεια συμπεριέλαβε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη λίστα των εχθρών που είπε ότι είχε «υπερεξουσιάσει».

Ο Όρμπαν απέρριψε τον Ζελένσκι ως «έναν ηθοποιό που χρησιμοποιεί και εργάζεται με τη γνώση που έχει αποκτήσει» και είπε ότι δεν θα συμμορφωνόταν με καμία απαίτηση που θα οδηγούσε «τους γιους μας να πεθάνουν στον πόλεμο κάποιου άλλου» και «την καταστροφή» της οικονομίας της Ουγγαρίας.

Ο Ζελένσκι δεν κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις να εισέλθουν στον χερσαίο πόλεμο. Ωστόσο, απάντησε στα λόγια του Όρμπαν λέγοντας ότι ο Ούγγρος ηγέτης θα έπρεπε να επιλέξει μεταξύ της Μόσχας και του «άλλου κόσμου» και ότι ο Ούγγρος ηγέτης φοβάται τη ρωσική επιρροή.

Διαβάστε επίσης:

Βίκτορ Όρμπαν: «Η νίκη μας φαίνεται από το φεγγάρι» - Πώς επηρέασε η Ρωσία τις εκλογές στην Ουγγαρία